Overig Gewijzigd op 14 januari 2022

Het laatste nieuws over de wielersport en het coronavirus

De Nederlandse overheid versoepelt de coronamaatregelen voor de sport. Zo mag er weer binnen en buiten samen gesport worden. Wat betekent dit voor jou als fietser, bestuurder, trainer, organisator of vrijwilliger?

Het laatste nieuws over de wielersport en het coronavirus

Samen buiten sporten mag, ook in groepsverband. Maar hoe fiets je veilig samen?

Groepsgrootte  

Als richtlijn adviseren we onder normale omstandigheden een maximale groepsgrootte van 14 personen op de weg en 12 op de MTB. Denk voor vertrek na over je groepsgrootte. Kun je onderweg andere weggebruikers de ruimte geven? Denk bijvoorbeeld na over:

Heb je een of meerdere keren ja moeten antwoorden? Ga dan met een kleinere groep op pad. Zo zorg je ervoor dat je anderen de ruimte kunt geven als je inhaalt of passeert, wacht bij het verkeerslicht, op de verzamel- of startplaats van je rit en langs de kant van de weg als je een lekke band hebt.

Lees ook: Hoe houd je als 1,5 meter afstand tot elkaar en anderen

Lees ook: Mountainbiken met maatregelen: hoe doe je dat

Toertochten

Door de verscherpte maatregelen kunnen veel toertochten niet doorgaan. Het organiseren van een toertochten is namelijk een stuk ingewikkelder. Deelnemers mogen uitsluitend in groepjes van maximaal 4 personen fietsen en groepjes moeten elkaar onderling voldoende afstand geven. Heb je je ingeschreven voor een toertocht die is afgelast? Neem contact op met de organisatie van de toertocht.

NTFU volgt adviezen NOC*NSF

De NTFU volgt in het kader van de ontwikkelingen rondom het coronavirus de adviezen van sportkoepel NOC*NSF op. Zij staan in contact met de Nederlandse overheid en het RIVM. Zodra ons advies naar onze aangesloten verenigingen, tochtorganisatoren en/of leden wijzigt, brengen we je daarvan via dit bericht en sociale media van op de hoogte.

Dit vind je misschien ook interessant

 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen