Laatst gewijzigd op 28 mei 2020
Laatst gewijzigd op 28 mei 2020

WaveCel werkt mee

Je hebt maar één stel hersenen, die je je zo goed mogelijk moet beschermen. Daarom is Trek de samenwerking aangegaan met WaveCel. Het resultaat: een serie helmen voorzien van een celwand die op drievoudige manier de impact van een val absorbeert.
WaveCel werkt mee

Dit maakt dat de helm effectiever is tegen een hersenschudding dan wanneer je een standaard EPS-helm draagt. En de prijs? Met de nieuwste mountainbike- en race modellen is die al net zo gunstig als de kwaliteit.

Drievoudige impact

Terwijl jij je energie steekt in je favoriete sport, zet Trek zich sinds dertig jaar in voor jouw fietsveiligheid. Gelukkig zijn vrijwel alle sportfietsers het erover eens dat je zonder helm niet op weg kunt. Toch zit er veel kwaliteitsverschil in het aanbod hoofdbescherming. Waar een standaard helm van EPS-schuim is gemaakt voor een loodrechte impact, gaat de WaveCel-technologie verder. Een crash is in de praktijk immers veel onfortuinlijker en gebeurt onder een schuine hoek, weten de ontwikkelaars van de innovatieve celstructuur. In een val schuif en draai je. En precies dát doet de geïntegreerde celwand ook.

"Het materiaal buigt, vervolgens kreukelen de cellen en tenslotte glijdt de WaveCel om de impactenergie weg te leiden van het hoofd"

Een nieuwe standaard in veiligheid

Trek: "Met een standaard helm had 58% van de mensen na een fietsval een hersenschudding. Met een WaveCel-helm is de kans hierop op nog maar 1,2 procent.’’ Wat betekent dat je in bijna 99 van de 100 keer serieus letsel voorkomt. En daarmee is een nieuwe standaard in veiligheid een feit.

Bontrager WaveCel Rally

Twee nieuwe betaalbare modellen

Trek wil met haar assortiment, te koop onder de merknaam Bontrager, elke fietser de hoogste vorm van veiligheid in combinatie met comfort en een doelgerichte vormgeving bieden. Daarom breiden zij dit jaar uit met twee prijsvriendelijke modellen. De Starvos is een stijlvolle, aerodynamische racehelm waar een adviesprijskaartje van €109,- aan hangt. Met de nieuwe Rally WaveCel (adviesprijs €149,99) brengen zij een hoogwaardige offroad variant op de markt voorzien van trailspecifieke doeleinden.

Bontrager WaveCel Stravos

Uitgebreide garantieregeling voor de koper

Zo kun je de WaveCel-helm, gedragen of niet, binnen 30 dagen retourneren. Ben je overtuigd van de pasvorm en ga je voor overtreffende veiligheid? Dan rest er nog de Bontrager Crash Replacement Guarantee. Wie binnen een jaar na aanschaf zijn WaveCel-helm beschadigt bij een val krijgt gratis een nieuwe. Deze garantie komt de consument ten goede én helpt de ontwikkelaars impactgegevens te verzamelen uit de praktijk, zodat zij kunnen blijven innoveren, terwijl jij onbezorgd al je energie kan steken in je favoriete sport.

Geschreven door Redactie Fietssport

Deel dit artikel