• Toertochten
  • Gewijzigd op 22 maart 2023

Welke toertocht ga jij dit weekend fietsen?

Het is lente! Dat betekent dat er weer volop tochten voor racefietsers op onze kalender staan. Kies een mooie voorjaarsrit uit en trap het wegseizoen af met je fietsmaatjes. Met deze 5x weekendtips begin je in ieder geval goed. Veel plezier!
Welke toertocht ga jij dit weekend fietsen?
Welke toertocht ga jij dit weekend fietsen?

5x Toertocht-tips

Onze kalender staat stampvol toffe toertochten. Om je op weg te helpen geven we je vijf leuke tips voor aankomend weekend. Veel fietsplezier!

1. Veluviatocht (race), 75-125 km, Wageningen (Gelderland)

2. Waardentocht (race), 85-100 km, Dordrecht (Zuid Holland)

3. Bruintje Beer Toertocht (race), 50-90 km, Musselkanaal (Groningen)

4. Omloop van Zandvoort (race), 40-80-120 km, Zandvoort (Noord Holland)

5. Van Mouwrik Waardenburg Openingstocht (race), 56-74-100 km, Den Dungen (Noord Brabant)


Check www.fietssport.nl/toertochten voor uitgebreide informatie over de startlocaties, inschrijfkosten en routes.

Waarom meedoen?

Net zoals iedere fietser heb jij waarschijnlijk je vaste rondjes. Niks mis mee. Toch kan deze routine ervoor zorgen dat je soms met frisse tegenzin op het zadel zit. Deze sportieve sleur kun je makkelijk doorbreken door mee te doen een racefiets-, mountainbike- of graveltocht. Meedoen betekent namelijk genieten van nieuwe routes, genieten van de natuur en genieten van gezellig samen fietsen.

Nog niet overtuigd? In dit artikel geven we je 10x redenen waarom een toertocht leuker is dan jouw vaste fietsrondje(s).Ard Krikke
Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant