• Toertochten
  • Gewijzigd op 3 oktober 2023

Welke toertocht ga jij dit weekend fietsen?

Doe mee aan de oudste graveltocht van Nederland in het Brabantse Mill, mountainbike over de Veluwse hei of sluit je wegseizoen af met een rit naar Marken. Welke tocht je ook gaat fietsen, maak er wat moois van. Dit zijn onze 5x weekendtips.
Welke toertocht ga jij dit weekend fietsen?
Welke toertocht ga jij dit weekend fietsen?

5x Toertocht-tips

Iedereen kan aan een toertocht meedoen. Van fietsers die van de omgeving willen genieten tot doortrappers die kilometers willen vreten. En van lichte klimmergeiten die gek zijn op hellingen tot zware laaglanders die zich thuisvoelen op vlakke wegen. Er is altijd wel een tocht die bij jou past. Kijk op onze kalender, kies een afstand en maak er een mooie fietsdag van!

1. Markertoer (race), 50-90 km, Purmerend (Noord-Holland)
2. Ermelose MTB-tocht (mtb), 30-45-60-100 km, Ermelo (Gelderland)
3. Brabantse Strade Bianche (gravel), 67-90 km, Mill (Noord-Brabant)
4. Ten Tusscher Lageveldtoer (mtb en gravel), 30-40-50-65-80-90 km, Wierden (Overijssel)
5. 'Used Rides Europe' Vlearmoestocht (mtb en gravel), 20-40-60-75 km, Neede (Gelderland) 

Een ongeluk zit tijdens het fietsen in een klein hoekje. Daarom is het slim om jouw paradepaardje goed te verzekeren. Met de betrouwbare NTFU-fietsverzekering ben je gedekt tegen schade en ongevallen. Eén prijs voor al je fietsen, geldig in heel Europa.

Waarom meedoen?

Net zoals iedere fietser heb jij waarschijnlijk je vaste rondjes. Niks mis mee. Toch kan deze routine ervoor zorgen dat je soms met frisse tegenzin op het zadel zit. Deze sportieve sleur kun je makkelijk doorbreken door mee te doen een racefiets-, mountainbike- of graveltocht. Meedoen betekent namelijk genieten van nieuwe routes, genieten van de natuur en genieten van gezellig samen fietsen.

Nog niet overtuigd? We geven je 10x redenen waarom een toertocht leuker is dan jouw vaste fietsrondje.


 
Ard Krikke
Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant