Laatst gewijzigd op 10 april 2020
Laatst gewijzigd op 10 april 2020

Zijn fietsgebieden bereikbaar tijdens het Paasweekend?

Het paasweekend staat voor de deur. Naast het gebruikelijke paasei zoeken en brunchen met de familie, wordt er ook veel gefietst. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn veel populaire fietsgebieden beperkt bereikbaar.
Zijn fietsgebieden bereikbaar tijdens het Paasweekend?

Tijdens het Paasweekeinde worden sommige toeristische gebieden en kleine landwegen afgesloten. Dat besloten minister Grapperhaus en de veiligheidsregio's maandag. Het is echter niet duidelijk welke wegen of gebieden op slot gaan. Burgermeesters kunnen in het weekend alsnog besluiten gebieden te sluiten wanneer de drukte toeneemt. Wij geven je een, zo compleet mogelijk, overzicht.

Zuid-Limburg

Het Zuid-Limburgse Heuvelland is dit Paasweekend gesloten voor dagtoerisme. De maatregel geldt voor het gebied tussen de A2 ter hoogte van Meerssen, A79, A76 (ter hoogte van Voerendaal/Heerlen) en Eijsden. De sluiting geldt van donderdag tot en met maandag, steeds van 09:00 tot 18:00 uur. Het beklimmen van de Cauberg, Keutenberg, Camerig, Gulpenberg of andere kuitenbijters in het gebied is dus niet mogelijk. De maatregel geldt niet voor inwoners of mensen die in een hotel, camping of vakantiewoning verblijven. Na het paasweekend wordt gekeken of verlenging van de sluiting nodig is.

Utrechtse Heuvelrug

De meeste wegen op de Utrechtse Heuvelrug zijn vooralsnog open. De meeste parkeerplekken in en rond het Nationale Park zijn inmiddels al gesloten. Dat geldt ook voor populaire startplekken voor MTB-routes Amerongen, Leersum, Hoge- en Lage Vuursche. Reis dit weekend dus niet per auto naar de routes. Mooie wegen als de Amerongse Berg en de Defensieweg kun je vooralsnog gewoon fietsen. 

Veluwezoom

Wat op de Heuvelrug geldt, geldt ook voor de Veluwe. De meeste wegen zijn gewoon open, maar de parkeerplekken zijn vaak gesloten. Dit weekend is niet de tijd om de nieuwe MTB-route Veluwezoom te verkennen. Het beklimmen van de Posbank kan vooralsnog. Wordt het toch te druk? Dan is afsluiting alsnog een mogelijkheid. 

Sallandse Heuvelrug

Ook in het oosten van het land gelden afsluitingen. Zo zijn wegen op de Sallandse Heuvelrug afgesloten. Dus geen Holterberg dit weekend.  

Dijken

Ook veel dijkwegen langs grote rivieren en plassen zijn dit weekend gesloten voor verkeer. Alleen wandelen is daar toegestaan. Negeer je een afsluiting? Dan riskeer je een boete tot 400 euro. 

Houd je aan de regels

  1. Fiets dicht bij huis
  2. Fiets vroeg in de ochtend of later op de dag
  3. Rijd behoudend, neem geen risico's en draag altijd een helm
  4. Geef elkaar de ruimte
  5. Fiets solo

Fiets dicht bij huis en doe mee aan de Rondje om de Kerk Challenge!

Geschreven door Redactie Fietssport

Deel dit artikel