• Toertochten
  • Gewijzigd op 3 februari 2020

Alpentocht CliniClowns 2020

Tijdens de Alpentocht beklimmen honderden fietsers een legendarische berg voor het goede doel. In 2020 staat Val Thorens op het lijstje, bekend om zijn uitdagende, lange beklimming. En met jouw prestatie steun je het waardevolle werk van CliniClowns.
Alpentocht CliniClowns 2020

Fietsen in Val Thorens

De Alpentocht is een fiets-, wandel- en hardloop evenement van CliniClowns. Jaarlijks beklimmen zij met een groep van circa 600 deelnemers een legendarische berg. De Mont Ventoux en Col du Galibier zijn de afgelopen jaren al bedwongen. Nu is het dus de beurt aan Val Thorens. Met 22 haarspeldbochten, adembenemende uitzichten en een avontuurlijke route geniet je volop. De twintigste etappe van de Tour de France in 2019 ging ook naar Val Thorens, maar werd ingekort door noodweer. Fiets jij 'm dit jaar wél op?

Sporten voor CliniClowns

Bij de Alpentocht lever je met elkaar een topprestatie én zet je je ook nog eens in voor het waardevolle werk van CliniClowns. Dankzij jouw deelname zorg je voor een lach op het gezicht van een ziek kind. Zo doe je iets voor jezelf, voor een ander en draag je bij een goed doel. 

Compleet georganiseerde fietsreis

Met deze georganiseerde reis van CliniClowns beleef je van woensdag 2 tot zondag 6 september 2020 vijf onvergetelijke dagen in dit prachtige Alpengebied. Op zaterdag 5 september fiets je naar de top in Val Thorens om jouw uitdaging te volbrengen. Fiets alleen mee, of samen met je fietsmaatjes, vrienden, collega’s, of familie als team. Door samen te trainen, fondsen te werven en deze uitdaging aan te gaan, creëren jullie met elkaar een onvergetelijke herinnering. Ook op de overige dagen is er een leuk en vrijblijvend programma voor iedereen. Zo kun je bijvoorbeeld meedoen aan een leuke training in de buurt om alvast aan de hoogte te wennen en in de bergen te trainen.

"Boven komen geeft een gevoel van ontlading. Je hebt het gered. Het vergezicht is sowieso altijd een cadeautje als je in de bergen fietst."

Wat zeggen de deelnemers?

Rudolf Wielink en Koen Berkers van Ventilair zagen hun deelnemend team met collega’s de afgelopen jaren enorm groeien. Ze vertellen over de betekenis van de deelname voor hun bedrijf: “Vier jaar geleden deden we voor het eerst mee met een groep van acht. Dat heeft ons de ogen geopend om als bedrijf ook iets maatschappelijks te doen en een goed doel te steunen, samen met ons personeel."

"Inmiddels doen we met een team van 24 mensen mee aan Alpentocht. We hebben geleerd hoe je samen kunt werken om fondsen te werven voor het goede doel. Want naast het trainen om boven te komen, zijn we ook creatief geweest door bijvoorbeeld een veilingavond, spinningmarathon en sponsorpakketten te organiseren. Het is ontzettend goed voor de saamhorigheid van het personeel. Boven komen geeft een gevoel van ontlading. Je hebt het gered. Het vergezicht is sowieso altijd een cadeautje als je in de bergen fietst."

De routes van de Alpentocht 2020

Je kunt kiezen uit twee prachtige routes:
• 37km - Vertrek vanuit Moûtiers naar de top
• 17 km - Vertrek vanuit Saint Martin de Belleville naar de top

Wat kun je verwachten?

Meedoen kost € 350,- .

Hiervoor krijg je:
• Exclusief Alpentocht loop- of wielertenue
• 4 overnachtingen in een appartement in Val Thorens (2-6 sept)
• Motor- en medische begeleiding tijdens het event
• Een pasta-avond op vrijdag en een heerlijke BBQ op zaterdag
• Dagelijks vrijblijvend avondprogramma
• Twee trainingsdagen in Nederland

We verwachten daarnaast dat iedereen een minimaal sponsorbedrag van € 350 ophaalt voor CliniClowns. De reiskosten en overige kosten zijn voor eigen rekening.

Ga mee als supporter

Wil je niet deelnemen aan de klim, maar wel graag mee naar Val Thorens? Ga dan mee als supporter! De deelnemers kunnen je aanmoediging goed gebruiken. De kosten hiervoor zijn €325,-.

Meld je aan!

Of je nou meedoet als individu of als team, het wordt een onvergetelijke week. Meld je dus zo snel mogelijk aan, want er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Inschrijven kan tot 1 mei en doe je via de website van de Alpentocht

Meer weten?

Bekijk de detailpagina van de Alpentocht op onze toertochtenkalender of ga naar de website van de Alpentocht, sporten voor CliniClowns.

Waar fiets jij in 2020?

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Stel jouw ridelist samen
Jeroen Scholman
Door Jeroen Scholman

Brede interesse in sport, maar van wielrennen gaat mijn hart sneller kloppen. Ik zorg op fietssport.nl voor de leukste artikelen en ridelists en op social media voor het uitlichten van de meest fantastische toertochten.

Dit vind je misschien ook interessant