Laatst gewijzigd op 19 december 2019
Laatst gewijzigd op 19 december 2019

Ere staat voor eindeloze innovatie

Innovatie hand in hand laten gaan met kwaliteit. Net dat stapje extra zetten om de fietservaring te verbeteren. Dat is waar ere met zijn producten voor staat. Het slechts twee jaar bestaande merk timmert al aardig aan de weg.
Ere staat voor eindeloze innovatie

De ere-range is doorspekt met innovatie en dankzij de drang van Piet van der Velde om bestaande producten te verbeteren, is het ere-portfolio synoniem voor vooruitgang. Piet van der Velde, met een indrukwekkend cv waarop namen als KOGA, Cannondale, Selle Italia Velo en Specialized prijken, besloot in 2017 zijn eigen merk te starten. De geboorte van het merk ere was een feit. 

Innovatie in de genen

Ere richt zich op high-end wielen, banden, zadels en bar tape. Innovatie en gebruikersgemak spelen een essentiële rol bij alles wat ere maakt.  “Neem het zadel, dat is ontworpen met een unieke gepatenteerde comfort trigger om het zadel in een comfort- of racepositie te zetten, zodat comfort en prestatie hand in hand gaan. Ieder product heeft zo zijn eigen stukje innovatie in zich”, aldus Piet.

"Voor wielen is de juiste aerodynamische vorm belangrijk om de laagste weerstand te bereiken"

Dat geldt zeker ook voor de banden en wielen van ere. “Na twee jaar bandenontwikkeling vonden we dat we de rijervaring van onze banden konden verbeteren door onze eigen combinatie van band en wiel/velg te ontwikkelen. Ons optimale wiel/velg werd samen met onze banden ontwikkeld om de beste prestaties van een wiel- en bandcombinatie te garanderen. 

Voor wielen is de juiste aerodynamische vorm belangrijk om de laagste weerstand te bereiken. We geloven dat onze ontwerpen voor velgbanden dicht bij de ideale aerodynamische vorm liggen als het gaat om een steeds veranderende luchtstroom om hiermee topprestaties neer te kunnen zetten.” 

Drie innovatieve wielsets

Het Genus wiel is gemaakt voor de competitie en garandeert uitstekende prestaties. De wielset is verkrijgbaar in 3 velghoogtes: 30 mm voor klimmen en veranderende ondergrond, een 45 mm-versie voor klassiek racen en een 65 mm-versie voor de beste aerodynamica. Het topmodel is gemaakt van carbon en wordt geleverd met tas en banden. 

De ere Genus wielset.

De Omnia wielset is een aluminium variant. Wanneer er behoefte is aan betrouwbaarheid, uithoudingsvermogen en prestaties op een betaalbaar niveau, zal de aluminium wielset goed presteren. De set is beschikbaar in 30mm.

De Explorator wielen zijn gemaakt voor dagelijks gebruik, op een racefiets of op een gravelfiets. Ze zijn bestand tegen een echt pak slaag en kunnen ook worden gebruikt in de competitie. Ze zijn beschikbaar in 2 velghoogtes, 30mm en 45mm. Alle ere-wielen zijn ingesteld met X12-assen en kunnen achteraf worden uitgerust met X15 of een QR-opstelling. Conversiekits zijn beschikbaar.

Met 'wow' effect

De ideeën voor ere zijn nog lang niet op, zegt Piet. “Ik verwacht dat ere de komende jaren nog veel meer innovaties met het ‘wow’ effect op de markt brengt.” Ere producten zijn vanaf eind december/begin januari verkrijgbaar via de betere fietsspeciaalzaken en vanaf half januari via Ere.

Geschreven door Redactie Fietssport

Deel dit artikel