Laatst gewijzigd op 7 november 2017
Laatst gewijzigd op 7 november 2017

Montferland Nightride

Op 9 december vindt een bijzondere mountainbiketocht plaats in Montferland. Met een cool kijkje in de keuken bij Specialized in ‘s Heerenberg en vervolgens een zinderde MTB-tocht in het donker: de Montferland Nightride.
Montferland Nightride

De Montferland Nightride is een initiatief van Wielerclub de Pedaleur, Specialized en Natuurmonumenten. Met je deelname aan deze benefiettocht steun je de natuur in Montferland.

Het decor van de Nightride is het Bergherbos in Montferland, een uitgestrekt bos met pittige heuvels waar een mooie MTB-route ligt. Natuurmonumenten onderhoudt deze route samen met fietsclub de Pedaleur en TC de Liemens. Na de succesvolle primeur in 2016 start de Nightride ook dit jaar met een bijzonder MTB-evenement bij het Europese hoofdkantoor van Specialized in ’s Heerenberg.

Het decor van de Nightride is het Bergherbos in MontferlandSchrijf je in voor de Montferland Nightride via natuurmonumenten.nl/nightride

Wees er snel bij, er kunnen maximaal 500 deelnemers meedoen.

Programma

Zaterdag 9 december vanaf 15.00 uur: MTB-event bij Specialized. 

  • Presentatie van de nieuwste snufjes op MTB-gebied, bijzondere rondleidingen door het Europese hoofdkantoor en de werkplaats van Specialized.
    Boswachters zijn present om je van alles te vertellen over de MTB-routes bij Natuurmonumenten. Rondleidingen starten vanaf 16:00 uur.
  • 17.00 uur Start Nightride vanaf het hoofdkantoor van Specialized. De route loopt over een speciaal uitgezet MTB-parcours van 34 km. Vertrek in groepjes vanaf een half uur na zonsondergang. De tocht is geen race waarbij tijd wordt gemeten; de beleving van nachtelijk fietsen staat voorop.
  • Tijdens het evenement zorgt Patrick Smit voor stunts en muziek.
  • Er is een afspuitinstallatie van Kärcher aanwezig om je fiets achteraf schoon te maken.

Meer info of meedoen ga naar: natuurmonumenten.nl/nightride

Geschreven door Carolijn Caderius van Veen

Blijven genieten van onze sport

Met de financiële steun van iedere Fietssport PLUS-gebruiker kan de NTFU zich inzetten op het gebied van belangenbehartiging, zodat jij nu en in de toekomst kunt blijven genieten van onze sport, op de weg en op de trails.

Upgrade naar PLUS

Deel dit artikel