Routes + Reizen Gewijzigd op 7 juli 2021

Amstel Gold Race Experience verhuist

De Amstel Gold Race Experience, dé start- en finishlocatie voor de permanent bewegwijzerde Amstel Gold Race routes, krijgt een nieuw onderkomen in het Shimano Experience Center, gelegen op Par’Course te Valkenburg aan de Geul.

Amstel Gold Race Experience verhuist

Iedereen die wel eens een van uitgestippelde Amstel Gold Race routes heeft gefietst kent de Amstel Gold Race Experience in Valkenburg. De AGR Experience groeide de afgelopen jaren uit tot het vaste vertrekpunt van de bewegwijzerde versie van de profrace. Het hele gebeuren krijgt een nieuw onderkomen in het Shimano Experience Center op Par'Course in de Limburgse gemeente. Daarmee wordt afscheid genomen van de huidige locatie aan de Plenkertstraat.

Samenwerking met Shimano

Leo van Vliet, directeur Amstel Gold Race, is erg blij met de nieuwe locatie. "Het gaat hier niet alleen om een verhuizing naar een nieuwe locatie, wat natuurlijk de ideale start- en finishlocatie is voor de vaste Amstel Gold Race routes, maar nog meer om het versterken van de band tussen Amstel Gold Race en onze vaste partner Shimano", aldus Leo.

 

"Shimano is al ruim 10 jaren verbonden aan de Amstel Gold Race. Sinds enkele jaren is ook het Shimano Experience Center in Valkenburg aan de Geul gevestigd. Door deze samenwerking kunnen we 365 dagen per jaar een optimale Amstel Gold Race beleving bieden en bovendien voor een geweldige spin-off voor de regio zorgen.”

'Als fietser word je hier in de watten gelegd' 

Op de nieuwe locatie zijn onder andere ook douche- en omkleedfaciliteiten, fietsverhuur, winkel met wielerkleding, horeca en uiteraard een Shimano Service Center te vinden. Kortom, als fietser word je hier in de watten gelegd. 

Opening

Op 1 april zal de nieuwe Amstel Gold Race Experience, afhankelijk van de op dat moment geldende Covid maatregelen, worden geopend. Wielrenners, MTB-ers, gravelaars, city-bikes: iedereen is welkom. Houd de site in de gaten voor updates.

 

Naast de vaste routes van de Amstel Gold Race kan de Amstel Gold Race Experience uiteraard ook gebruikt worden als uitvalsbasis voor tal van andere routes.

 

Met dit trainingsschema fiets je fluitend de Amstel Gold Race uit

Ard Krikke

Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant

 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen