Laatst gewijzigd op 20 september 2019
Laatst gewijzigd op 20 september 2019

Komoot maakt fietsen gemakkelijk

Wil jij ook geavanceerde en gedetailleerde routeplanning op je fiets? Dan is Komoot wellicht iets voor jou. Of je nu een beginnende fietser bent of al duizenden kilometers in de benen hebt, Komoot verrijkt en vergemakkelijkt jouw fietservaring.
Komoot maakt fietsen gemakkelijk

Komoot behoort tot de top qua routeplanning en navigatie en is de nummer 1 outdoor app in Europa. Met de app kunnen miljoenen fietsers en wandelaars optimaal genieten van de natuur.

De gedetailleerde maar gemakkelijk te gebruiken planning interface helpt daarbij. De app wordt door lokale experts aangevuld met gegevens over highlights uit de omgeving. De Komoot kaart, routeplanner en navigatie is overal beschikbaar.

Gratis beschikbaar

De Komoot app is gratis te downloaden en te gebruiken door beginnende en gevorderde fietsers. De app navigeert je veilig naar de mooiste routes en highlights in de buurt. Je profiteert daarbij van de kennis die lokale inwoners in de app hebben verwerkt over de routes en bezienswaardigheden. Deze ‘segment highlights’ is wat Komoot uniek maakt.

Leden van de Komoot Community delen informatie over hun locatie; waar kun je stoppen en genieten van het uitzicht? Waar kun je lekker eten? Waar bevindt zich een mooie afdaling of klim? Kijk hier voor een leuk voorbeeld over de Stelvio. 

Interactief karakter

Komoot biedt niet alleen een interactief karakter en informatie over ondergrond. De app toont ook allerlei soorten extra informatie die over kaarten heen wordt getoond (zoals waar je winkels of onderdak vindt). Deze zaken gecombineerd maken Komoot tot alles wat je als fietser wilt om een avontuurlijke reis op te zetten.

Voor iedereen

Voor beginnelingen kan het plannen van een fietsreis uitdagend zijn. Komoot maakt het je gemakkelijk. Wijs simpelweg 3 locaties op de kaart aan en het systeem genereert een ronde tussen die punten, gebaseerd op jouw keuze qua fitheid, ondergrond of soorten wegen. Plan je routes in de app of op je pc, navigeer met je telefoon en geniet van je tocht met de kennis dat het opnieuw instellen van je route met enkele klikken geregeld is.

Voor de gevorderde fietser biedt Komoot bijzonder gedetailleerde kaarten, waardoor niets gemist wordt. Superhandig als je in onbekend gebied fietst. De meer avontuurlijke fietser of bikepacker kan zelfs kiezen voor het road biking ‘met gravel’ algoritme om dit soort wegen voorrang te geven.

Wegfietsers ontdekken met Komoot de wat stillere, afgelegen wegen en op basis van de input van lokale inwoners gaan ook bijzondere plekjes niet zo maar aan hun neus voorbij. GPS? Niet nodig. De Komoot app is beschikbaar voor iOS en Android. Gebruik gewoon je smartphone en download Komoot

Geschreven door Redactie Fietssport

Deel dit artikel