Laatst gewijzigd op 9 mei 2019
Laatst gewijzigd op 9 mei 2019

De innovatieve fietsbel van Rbell

Rbell manifesteert zich onder het motto ‘make some noise’. Maar de Rbell is meer dan geluid. Het is een innovatieve combinatie van fietsbel, verlichting, anti-diefstal alarm én navigatiehouder.
De innovatieve fietsbel van Rbell

Make some noise met de Rbell

De Rbell heeft een houder waarop een navigatiesysteem kan worden geklikt. Alle grote en gangbare merken worden ondersteund. De houder is ook voorzien van ingebouwde verlichting en een bewegingssensor. De bel zit gekoppeld aan een bedieningsknop op het stuur en via bluetooth is het  verbonden met de houder. Met een druk op de knop maak je als wielrenner 108 decibel geluid. Een sterk signaal waarmee je als fietser aangeeft dat je in aantocht bent.

De bewegingssensor dienst als anti-diefstalsysteem. Het harde alarm gaat af zodra de fiets opgepakt wordt en moet kwaadwillende mensen afschrikken. De Rbell is uitermate makkelijk te gebruiken en ziet er strak uit. En het heeft een fietsbel die anders klinkt dan een doorsnee fietsbel. 

Het is zó nieuw dat je hem nog niet kunt bestellen.

Aan al deze functies is ongeveer twee jaar gewerkt en uitgebreid getest. De Rbell gaat een spannende tijd tegemoet, want voordat deze handige wieler gadget op de markt verschijnt, moet hij eerst nog in productie. Daar heeft Rbell Cycling investeerders voor nodig. Daarom starten zij vanaf 1 juni een crowdfunding campagne via Kickstarter. De ondernemers hopen dat geïnteresseerden € 130 investeren en in ruil daarvoor later een Rbell ontvangen. Daarmee heb je uiteindelijk enkele tientjes korting op de definitieve winkelwaarde.

E-Bikes en Speed Pedelecs

De eerste versie van Rbell is ontwikkeld voor racefietsen, maar bredere toepassingsmogelijkheden in de toekomst zijn ook denkbaar. Bijvoorbeeld op e-bikes en speed pedelecs. Dan moet je wel naar een andere vorm, want die hebben nagenoeg allemaal al een display. Een houder voor het navigatiesysteem is dan misschien minder relevant. Maar dat is voor later.

Kickstarter

Eerst willen de ondernemers deze versie lanceren. Lijkt dit product jou interessant en denk je dat het waarde toevoegt aan jouw veiligheid en beleving op de fiets? Neem dan een kijkje op de website van Rbell en laat je mailadres achter om een scherpe korting te krijgen zodra de Kickstarter campagne live gaat. 

Geschreven door Redactie Fietssport

Deel dit artikel