Toertochten Gewijzigd op 3 mei 2021

Freedom Ride 2021

Fietsen is vrijheid. Doe daarom op 4 juli mee aan de Freedom Ride. Samen met wielrenners van Team Jumbo-Visma, militairen, politie en veteranen fiets je in het mooie Drenthe langs plekken die te maken hebben met het thema vrede en vrijheid.

Freedom Ride 2021

De Freedom Ride is meer dan een toertocht. Het is een soort bevrijdingfestival op de fiets. Normaal gesproken vindt de vrijheidsrit rond Bevrijdingsdag plaats, maar door de huidige coronamaatregelen is de tocht verplaatst naar zondag 4 juli.

De routes

Je hebt bij de Freedom Ride de keuze uit twee afstanden: 85 of 115 km.

De route start bij De Bonte Wever in Assen en voert vervolgens langs diverse historische en bijzondere plekken. Zo overwin je de VAM berg (4.800 cm boven NAP) en loop je met de fiets aan de hand over het terrein van Kamp Westerbork. Hier staat je samen met de andere deelnemers stil bij de meer dan honderdduizend vervolgingsslachtoffers die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gevallen.

De tocht eindigt weer bij De Bonte Wever, waar je onder het genot van een vrijheidsmaaltijd (pasta) en een drankje kunt nagenieten van een mooie en indrukwekkende fietsdag.

Coronamaatregelen

De organisatie doet er uiteraard alles aan om de Freedom Ride volledig coronaproof te maken. Zo wordt als 'doorstroomlocatie' gewerkt met startvakken en -tijden. Dit om drukte op de start-finishlocatie en bij de verzorgingsposten zoveel mogelijk te vermijden. Als de situatie wijzigt, dan komen er mogelijk ook nog andere maatregelen.

Inschrijven

Wil je zeker van een startplaats zijn? Schrijf je dan nu in voor een van de afstanden. Op de dag zelf is het ook mogelijk om je in te schrijven. Je betaalt dan wel € 5,- extra. 

Ard Krikke

Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant

 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen