Laatst gewijzigd op 17 november 2020
Laatst gewijzigd op 17 november 2020

8x Fietsspots

Bijkomen na een rit of een rustmomentje pakken tijdens het fietsen? Wij zetten de leukste fietsspots van Nederland voor je op een rijtje.
1
Fietsspot De Proloog
Een unieke locatie aan de voet van de Amerongse Berg.

De Proloog in Amerongen is niet onder één noemer te vangen. Een unieke locatie, midden tussen woningen, een bibliotheek en een sporthal, werken mensen met autisme met veel enthousiasme voor en achter de schermen mee aan het succes van De Proloog. Voordat je neerploft voor een lekkere bak koffie, fiets je natuurlijk de nabijgelegen Amerongse Berg op en af.

Bekijk dit artikel
 
2
Fietsspot: Kuiper Native
Dompel je onder in de roemrijke wielercarrière van Hennie Kuiper.

Als je je wil onderdompelen in de roemrijke wielercarrière van Hennie Kuiper én het Twentse land al fietsend wil ontdekken, is een bezoek aan Erve Kuiper in Denekamp een must. Naast het wielermuseum kun je hier genieten van een heerlijk vers ijsje van de naastgelegen ijsboerderij.

Bekijk dit artikel
 
3
Fietsspot: Kamu
Kamu, een bijzondere fietsspot in Breda centrum.

Is het een fietsenzaak? Bakkerij? Of een koffietent? Nee, maar de verwarring is begrijpelijk als je voor het eerst een voet zet binnen Kamu (spreek uit “Kamoe”). ‘Kamu’ staat voor makker/vriend in het Fins en is voor de eigenaars het uitganspunt geweest om een ontmoetingsplek te creëren voor de Bredase bevolking.

Bekijk dit artikel
 
4
Fietsspot: Villavélo
Op stap met oud-prof Maarten Nijland in het gastvrije Twenteland.

De combinatie van een dag hard fietsen en daarna een heerlijk hotelbed ligt voor de hand. Toch zijn er nog niet zo veel zaken als Villavélo in Ootmarsum. Het hotel is er speciaal voor de sportieve fietser met ruime kamers in een uitdagende omgeving.

Bekijk dit artikel
 
5
Fietsspot: Cyklist
Op bezoek bij hét wielercafé van Eindhoven.

De Velosoof in Eindhoven is meer dan een wielercafé. Het oude industrieel ogende pand in het centrum van de Lichtstad heeft van binnen een ware metamorfose ondergaan, maar met het behoud van het nostalgische. Geniet van een hapje, drankje of neem deel aan een van de vele events die Velosoof organiseert.

Bekijk dit artikel
 
6
Fietsspot: Spaak
In 2016 gingen de deuren van het Groningse fietscafé de Spaak open.

Fietscafé Spaak in Groningen begon als een wielercafé waar je een heerlijk kopje koffie kon drinken. Inmiddels is het veel meer dan dat. Spaak heeft een eigen werkplaats waar je aan je stalen ros kunt sleutelen en het fietscafé verkoopt fietsen van de merken Ridley en Basso.

Bekijk dit artikel
 
7
Fietsspot: Rapha
In de Wolvenstraat, in de 9 Straatjes buurt, huist Rapha Cycling Club.

In de Wolvenstraat, middenin de Amsterdamse 9 Straatjes buurt, huist Rapha Cycling Club. Een logische plek, zo tussen de hippe, exclusieve boetiekjes en vintage kledingwinkels, want Rapha is ook geen doorsnee kledingmerk.

Bekijk dit artikel
 
8
Fietsspot: 'Parijs is nog ver'
Een wielercafé met de uitstraling van een huiskamer.

Een huiskamer. Dat is wat Gerrit Geuvers voor ogen had toen hij tijdens het fietsen op verschillende plekjes wielrenners bijeen zag staan om te rusten. Inmiddels is het wielercafé met de officieuze naam 'Parijs is nog ver' in Doetinchem een feit.

Bekijk dit artikel
 

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Fietssport PLUS

Fietssport Magazine: inspiratie op je deurmat

Fietssport Magazine is hét tijdschrift voor sportieve wielrenners en mountainbikers. Vier keer per jaar ontvang je inspiratie, persoonlijke verhalen, nieuws uit de branche, reisverhalen en tips over training, voeding en gezondheid, zo op je deurmat.

Meer info

Deel dit artikel