Laatst gewijzigd op 23 mei 2019
Laatst gewijzigd op 23 mei 2019

Bontrager WaveCel helmtechnologie

Je hoofd is geen bijzaak. Kies daarom voor een helm die bij jou past en voorzien is van de baanbrekende WaveCel-technologie. Deze innovatieve celstructuur maakt Trek en Bontrager tot koploper op het gebied van verkeersveiligheid.
Bontrager WaveCel helmtechnologie

Door het dragen van één van de nieuwste Bontrager helmen heb je 48% minder kans op een fietsgerelateerde hersenschudding dan voorheen! Hoeveel? Inderdaad, de cijfers liegen er niet om, verklapt Martin Sneeuw van Trek Benelux bij het laten zien van de nieuwste modellen hoofdbescherming.

Veelzijdigheid

De buitenkant is strak vormgegeven, allemaal met hun eigen looks en eigen doel. Toch hebben ze ongeacht de veelzijdigheid in kleur en vorm een gemeenschappelijke noemer. In de schaal rust een vangrail van cellen. Een soort brein van je helm die lijkt mee te denken met een crash.

"Met een WaveCel-helm is de kans op een hersenschudding gereduceerd naar slechts 1,2 procent!"

Iets wat hard nodig is, zo blijkt uit de cijfers van de Spoedeisende Hulp-afdelingen. Het aantal SEH-bezoeken met ernstig letsel als gevolg van een verkeersongeval is in de afgelopen tien jaar immers met meer dan 10 procent gestegen, hoofdzakelijk fietsers. Kortom, hoog tijd voor innovatie!

Maar aangezien het ondervangen van de oorzaken niet in Treks macht ligt, besloten zij zich te richten op het reduceren van de gevolgen. En dat is gelukt, glimlacht Sneeuw trots. “Met een helm van EPS-schuim had 58% van de mensen na een fietsval een hersenschudding. Met een WaveCel-helm is de kans hierop nog maar 1,2 procent! Wat betekent dat je in bijna 99 van de 100 keer serieus letsel voorkomt.’’

Zo werkt het

Waar een standaardhelm slechts beschermt tegen een loodrechte impact zijn de WaceCel-helmen van het merk Bontrager gemaakt voor de praktijk. “Die is vaak namelijk veel onfortuinlijker’’, legt Sneeuw uit. “In je val schuif je en draai je om je as. En precies dát moet het materiaal ook doen om de impact-energie weg te leiden.’’

Voor- en nazorg

Gelijk met de klap buigt de WaceCel. Vervolgens verkreukelt de celwand en tenslotte verschuiven de lagen om de inwerkende krachten te absorberen. Wat dat voor jouw hoofd betekent? Niet veel. De WaveCel-structuur loopt een deuk op. Oké, je helm is nu ’out of order’, maar niet getreurd.

Trek onderscheidt zichzelf met voor- én nazorg. Wie binnen een jaar na aanschaf zijn WaveCel-helm beschadigt bij een val krijgt gratis een nieuwe. Daarnaast is de koper verzekerd van een unieke niet-goed-geld-terug-garantie. Geen kopzorgen dus als je voor je kop zorgt.

Prijzen

De WaveCel-technologie is exclusief beschikbaar voor Bontrager-helmen en verkrijgbaar in vier modellen:

Blaze WaveCel MTB (€ 249,99)
XXX WaveCel race (€ 249,99)
Specter WaveCel race (€ 149,99)
Charge WaveCel speed pedelec (€ 149,99)

Meer info: Trek Bikes

Geschreven door Redactie Fietssport

Deel dit artikel