Routes + Reizen Gewijzigd op 17 juli 2020

¡Vamos Brabant!

Gemeente Breda en BrabantSport maken het mogelijk om van 10 tot en met 16 augustus 2020 de etappe Breda-Breda zelf virtueel vanuit huis gratis te rijden. De etappe was opgenomen in La Vuelta Holanda maar kan vanwege corona niet doorgaan.

¡Vamos Brabant!
¡Vamos Brabant!

Op zondag 16 augustus wordt de wielerweek afgesloten met een bijzonder slotevent in de iconische Koepel van Breda. Samen met oud-etappewinnaar Lars Boom krijgen 75 fans de mogelijkheid om op fietstrainers en spinningbikes mee te koersen op het virtuele parcours. Ook worden er mooie verhalen opgehaald van de Vuelta geschiedenis in Nederland en natuurlijk de ervaringen van renner Lars Boom zelf. Meld je gratis aan voor slotevent

Etappe Breda-Breda voor iedereen beschikbaar

Samen met softwareontwikkelaar Bkool (o.a. betrokken bij de virtuele Ronde van Vlaanderen) is een alternatieve route van 30 kilometer vastgelegd met daarin hoogtepunten van Breda en omliggende gemeenten in West-Brabant. Deze etappe is voor iedereen in 3D én via video te rijden. Van 10 tot en met 16 augustus is dit exclusieve parcours gratis online beschikbaar. 

La Vuelta Holanda

Van 14 tot en met 16 augustus 2020 had hét moeten gebeuren: de iconische Ronde van Spanje, oftewel La Vuelta zou Nederland aandoen. Breda, ’s-Hertogenbosch en Utrecht hadden zich voorbereid op een Spaans wielerfeest. Op 16 augustus zou de etappe Breda-Breda verreden worden. Een etappe langs alle kenmerkende hoogtepunten van Breda en omstreken. Van de Grote Kerk tot de Brabantse Wal en van het Stadspark Valkenberg tot het Mastbos. Met deze vernieuwde opzet kunnen wielerliefhebbers alsnog de speciale etappe beleven. La Vuelta Holanda onderzoekt op dit moment de mogelijkheden om La Vuelta in 2022 in Nederland te laten starten.

Fonds Gehandicaptensport

La Vuelta Holanda had Fonds Gehandicaptensport omarmd als goede doel, want uiteindelijk moet iedereen mét of zonder handicap de mogelijkheid krijgen om te kunnen fietsen. De gemeente Breda en BrabantSport ondersteunen deze gedachte. Daarom is er ook in deze virtuele editie aandacht voor Fonds Gehandicaptensport. 

Dit vind je misschien ook interessant

Bkool 3 maanden gratis

Ben je nieuw in de virtuele wereld? Dan kun je als PLUS-gebruiker 3 maanden lang gratis kennismaken met het fietsplatform Bkool.

Meer info
 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen