• Toertochten
  • Gewijzigd op 8 juli 2019

Voor MTB-ers met de langste adem

Mountainbikeclub Oss organiseert een uitdagende marathon met tijdregistratie door Brabants grootste aaneengesloten natuurgebied; de Maashorst. Daar waar de bomen, planten en beesten het voor het zeggen hebben.
Voor MTB-ers met de langste adem

Een stukje ongerepte natuur, net zoals vroeger. Waar vind je dat nog in Nederland? Met je mountainbike kom je langs bomen, beken en diverse beesten. Schrik niet als je een wisent of een tauros ziet grazen, de oerbewoners van dit gebied. Met je bike kom je ook langs torenhoge stuifduinen en baan je je een weg langs unieke breuken in de ondergrond.

Steil en technisch

Deze monstertocht is 120 kilometer en je fietst 95% van de route over onverharde paden. Het natuurgebied de Maashorst biedt een gevarieerde ondergrond aan bos en heide met zeer veel uitdagende en gevarieerde singeltracks. De route gaat ook door natuurgebied Herperduin met de indrukwekkende en torenhoge zand- en stuifduinen die de route nog uitdagender maakt. 

"Zeer afwisselend met de nadruk op technische stukken voor MTB"

Fietsers die eerder aan een toertocht van Mountainbikeclub Oss meededen, geven aan dat de tocht zeer afwisselend is met de nadruk op technische vaardigheden voor MTB-ers. "Het is op sommige stukken echt pittig, maar je rijdt continu in een prachtige omgeving en de organisatie is fantastisch geregeld."

De start- en finishplaats is bij het uitdagende parcours de Witte Ruysheuvel. Deze staat bekend om de steile beklimmingen en technische afdalingen, waar wekelijks de trainingen worden georganiseerd voor leden van Mountainbikeclub Oss. 

Heb jij de langste adem?

Schrijf je dan in via de Fietssport kalender. De tocht wordt verreden op zondag 1 september. Meer praktische informatie over de MTB Marathon in Oss vind je achter de voorgaande link. 

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Ontdek Fietssport PLUS
Jeroen Scholman
Door Jeroen Scholman

Brede interesse in sport, maar van wielrennen gaat mijn hart sneller kloppen. Ik zorg op fietssport.nl voor de leukste artikelen en ridelists en op social media voor het uitlichten van de meest fantastische toertochten.

Dit vind je misschien ook interessant