• Toertochten
  • Gewijzigd op 21 juni 2024

Wat moet je als toerfietser of mountainbiker weten over het NK Wielrennen?

Nee, hier geen tips over welke man en vrouw het eerst over de finish in Arnhem komen. Wij vertellen je kort hoe je als recreatieve fietssporter het NK kunt beleven en waar je dit weekend wel en niet kunt fietsen.
Wat moet je als toerfietser of mountainbiker weten over het NK Wielrennen?
Wat moet je als toerfietser of mountainbiker weten over het NK Wielrennen?

Posbank is dicht, ook voor mountainbikers

Op zondag 23 juni, de dag van het NK Wielrennen, is het natuurgebied rondom de Posbank tussen 7.00 en 16.30 uur afgesloten voor bezoekers. Ook de MTB-route is dan niet bereikbaar. Je kiest die dag dus beter voor een van de andere routes op de Veluwe. Nog beter: doe mee aan de Hel van Ede-Wageningen. Deze iconische MTB-tocht voert je over zware klimmen, door bossen en over heides. Soms droog, soms tot je assen in de modder, soms heet, soms klappertandend, maar altijd fantastisch. 

Schrijf je in +


Beleef het parcours tijdens de Ronde van Arnhem

De Ronde van Arnhem is terug van weggeweest. Deze machtig mooie tocht van Mantel start de zaterdag voor het NK vanaf het nationale sportcentrum Papendal. Op de routes van 70, 110 en 150 km fiets je stukjes over het parcours waarop de profs een dag later strijden om de nationale titel. Dé manier om het NK te beleven. 

Schrijf je in +


Het Nederlands Kampioenschap kijken

De vrouwen starten zondag om 10.35 uur en de mannen schieten om 12.40 uur uit de startblokken. De wedstrijd is zondag live via de NOS te volgen. Wil je erbij zijn? Dan kun je het beste bij de start op de Markt of de finish bij het Watermuseum kijken. Tussen beide locaties zijn voldoende plekken waar je kunt kijken. Goede koers! 
 
Meer informatie over het NK lees je hier.

Bart van de Vossenberg
Door Bart van de Vossenberg

Fietsende sportgek. Mountainbiken, wielrennen, triathlon en trailrunning. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zorgt dat je op Fietssport.nl de leukste artikelen, mooiste tochten en meest uitdagende routes vindt.

Dit vind je misschien ook interessant