• Ons werk
  • Gewijzigd op 8 juli 2024

Dit moet je weten als je met je fiets in de trein wilt

Deze zomer wordt er veel aan het spoor gewerkt. Dat kan voor problemen zorgen als je met de fiets in de trein wilt. Samen met de Fietsersbond zetten we de belangrijkste voor je op een rij. Loop je tegen problemen aan? Meld het ons dan via de enquête.
Dit moet je weten als je met je fiets in de trein wilt
Dit moet je weten als je met je fiets in de trein wilt

Met de wind in de rug van A naar B racen en terug de trein pakken? Na een bikepacking trip via het spoor weer naar huis zoeven? Op fietsvakantie naar het buitenland en met de trein naar je bestemming? Geen auto hebben en toch ergens anders willen mountainbiken?

Check deze zomer dan extra goed de Reisplanner. Want in juli en augustus rijden er geen of weinig treinen op belangrijke trajecten. Station Amersfoort is dicht, er rijden geen treinen van en naar Ede-Wageningen en ook tussen Rotterdam en Den Haag zijn er problemen op het spoor. Dat betekent extra reistijd of vervangend vervoer. Vaak zijn dit bussen, maar je fiets mag daar helaas niet in mee. De Fietsersbond houdt voor ons alle grote en geplande werkzaamheden in de gaten. 

Overzicht werkzaamheden

Deel je ervaringen

Heb je je fiets meegenomen in de trein? Of kon je fiets niet mee omdat er geen fietsplekken vrij waren? Of koos je toch maar voor een reis met fietsen en de auto? We zijn benieuwd naar jouw ervaringen. Of je nu wel of niet met de fiets in de trein hebt gereisd. Jouw ervaringen zijn waardevol.

Zo help je wielersportbond NTFU, Fietsersbond, Fietsplatform en Rover om beter inzicht te krijgen in de ervaringen van fietsers. De organisaties zetten zich er samen voor in dat het voor fietsers makkelijker én beter wordt om je fiets mee in de trein te nemen.

Vul de enquête in  

Foto: DigiDaan
Samen sterker

Word lid van Fietssport en steun wielersportbond NTFU: dé belangenbehartiger voor jou als wielrenner, mountainbiker en gravelbiker.

Word lid
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant