• Toertochten
  • Gewijzigd op 14 mei 2024

Streep jij de Utrechtse Wielertrilogie van je lijstje?

Utrecht is de enige stad ter wereld die alle drie de grote wielerrondes te gast heeft gehad. Lijkt het je leuk om zelf het rondegevoel te ervaren? Doe dan mee aan de Giro d'Utrecht, Tour d'Utrecht of Vuelta a Utrecht. Alle drie mag natuurlijk ook.
Streep jij de Utrechtse Wielertrilogie van je lijstje?
Streep jij de Utrechtse Wielertrilogie van je lijstje?

Giro d’Utrecht

In 2010 kleurden de straten van Utrecht rozer dan roze. Sindsdien wordt ieder jaar een Italiaanse fietsfeestje in de vorm van de Giro d’Utrecht georganiseerd. Dit jaar vindt de toertocht plaats op zondag 19 mei. Schrijf je in en waan je vanaf minuut 1 in Italiaanse sferen. Denk hierbij aan een roze start- en finishstraat, maar ook aan Italiaanse muziek en uiteraard een goede espressobar.
 
Schrijf je nu in voor alle drie de tochten en profiteer t/m 18 mei van de combikorting

Je hebt de keuze uit 3 afstanden: 70, 110 en 150 km. De uitgepijlde routes nemen je vanuit de Domstad mee naar de fraaie flanken van de Utrechtse Heuvelrug. Voor (typisch Italiaans) eten en drinken wordt onderweg gezorgd. Na afloop wacht een overheerlijke pizza op je!


Ik schrijf me inTour d’Utrecht

In 2015 streek het Tour de France circus neer in Utrecht. Het publiek stond rijen dik langs het parcours om een glimp van de voorbijrazende renners op te vangen. Om de herinnering hieraan levend te houden kun je sinds die tijd meedoen aan de Tour d’Utrecht. Fiets op zondag 7 juli deze tocht en door de chansons, de belegde baquettes en het sfeervolle wielerdorp ben je even in Frankrijk. 

Zet je tanden in een van de drie afstanden: 70, 110 en 150 km. Eenmaal buiten Utrecht zoef je over autoluwe wegen dwars door het Groene Hart ten westen van de stad. Met een beetje fantasie waan je je op het Franse platteland. Dit gevoel wordt versterkt door het Franse eten dat je bij de verzorgingsposten krijgt voorgeschoteld. Mooier wordt het niet!

Ik schrijf me inVuelta a Utrecht

De Vuelta maakte in 2022 de Utrechtse wielertrilogie compleet. Uniek in de geschiedenis van het wielrennen. Om dit te vieren kun jij op zondag 1 september in de sporen van de profs treden door mee te doen aan de Vuelta a Utrecht. Uiteraard wordt de toertocht in een Spaans jasje gestoken. Van temperamentvolle muziek, zonnige catering en veel gezelligheid.

Met drie afstanden is er voor ieder wat wils: 70, 110 en 150 km. De uitgestippelde routes loodsen je door een landelijke omgeving – rivieren, boomgaarden, weilanden, dorpjes – ten zuiden van de stad. Behalve een mooie omgeving ontbreekt het ook niet aan Spaans eten bij de pauzeplekken. Dat wordt genieten geblazen.

Ik schrijf me in

 
Korting op toertochten

Met een Fietssport-Plus-account ontvang je korting op het inschrijfgeld voor NTFU-toertochten, heb je de unieke NTFU-fietsverzekering, download je gratis routes én ontvang je 4x per jaar Fietssport Magazine. Wat wil je nog meer?

Ik word PLUS lid
Ard Krikke
Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant