• Overig
 • Gewijzigd op 4 juni 2024

Breng jouw ode aan de natuur in 700 woorden

Schrijf een ode aan de natuur. Zo luidt de opdracht van de verhalenwedstrijd die Patrick Jansen met Specialized en Fietssport organiseert. Het winnende verhaal verschijnt in Fietssport. Voor de beste 5 ligt er een tof Specialized-prijzenpakket klaar.
Breng jouw ode aan de natuur in 700 woorden
Breng jouw ode aan de natuur in 700 woorden
Uit talloze onderzoeken komt natuurbeleving naar voren als (één van) de belangrijkste redenen om te mountainbiken. Dat verwachten mensen niet. Zij denken dat het vooral om de uitdaging of gezondheid gaat en dat we minder om de natuur geven. Waarom vinden wij als mountainbikers en gravelbikers natuurbeleving dan toch zo belangrijk en wat verstaan we er onder?

We kunnen dat onderzoeken met een enquête, maar het is veel leuker om verhalen te verzamelen. Daarom nodigt Patrick Jansen, dé routebouwer in Nederland, samen met Fietssport en Specialized jou uit om een verhaal te schrijven.

Doe mee!

De opdracht luidt: beschrijf in maximaal 700 woorden waarom jij als mountainbiker of gravelbiker natuurbeleving zo belangrijk vindt. Een ode aan de natuur dus! Mail je verhaal voor 15 juli naar redactie@fietssport.nl. Voeg je naam, korte bio (max. 100 woorden), e-mailadres en telefoonnummer toe.

De verhalen worden beoordeeld door een jury met Patrick Jansen (dé routebouwer van Nederland en eigenaar van Tracks & Trails), Rein Zwaan van Staatsbosbeheer, Troy Corsen (wielersportbond NTFU) en Bram de Vrind (hoofdredacteur Fietssport Magazine). De winnaars worden persoonlijk (per e-mail) op de hoogte gebracht.

De prijs

Het winnende verhaal verschijnt in Fietssport Magazine en op Fietssport.nl. Voor de 5 beste inzendingen ligt een Specialized Ambush 2 helm klaar t.w.v. 150 euro. De winnaar krijgt daarnaast een paar Specialized Recon 2.0 Gravel & Mountain Bike schoenen t.w.v. 200 euro.

De prijzen krijg je op het hoofdkantoor van Specialized in Arnhem overhandigd. Om precies te zijn: tijdens de MTB Trail Summit op 27 september. Trailcrews uit heel Nederland komen daar bij elkaar en jij bent daar als winnaar – samen met één fietsvriend(in) – voor uitgenodigd.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.


 

Tips voor het schrijven

Je hoeft geen uitmuntende tekstschrijver te zijn om deel te nemen. We kijken vooral naar het verhaal, jouw verhaal om precies te zijn! Om je op weg te helpen, hieronder 5 schrijftips van Fietssport-hoofdredacteur Bram de Vrind.
 • Stijl. De jury waardeert een soepele, aantrekkelijke schrijfstijl, liefst met een beetje humor. 
 • Emotie. Uit je verhaal komt naar voren dat je een groen hart hebt.
 • Invalshoek. Wees origineel en creatief. Kies een invalshoek waar je je verhaal aan kunt ophangen.
 • Doelgroep. Je schrijft je verhaal voor andere mountainbikers en gravelbikers. ‘Vakjargon’ zoals knisperend gravel en singletracks mag je dus gewoon gebruiken. 
 • Structuur. Je verhaal heeft een pakkende titel, intrigerende inleiding en een spitsvondig slot.

De kleine lettertjes

Door deel te nemen aan de verhalenwedstrijd, ga je ermee akkoord dat:
 • je ervoor instaat dat je inzending jouw eigen creatie is en geen inbreuk maakt op rechten van derden;
 • er geen vergoeding betaald wordt;
 • we je verhaal publiceren via de kanalen van Fietssport, al dan niet in geredigeerde vorm;
 • we je naam publiceren bij het verhaal;
 • er tijdens de MTB Trail Summit foto’s van je gemaakt worden;
 • we deze foto’s publiceren via de kanalen van Fietssport.
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant