• Training
  • Gewijzigd op 18 augustus 2023

5 redenen om mee te doen met Start2Bike

Beginnen met wielrennen of mountainbiken is eenvoudiger dan het lijkt en spannend is het al helemaal niet. Zeker als je meedoet met Start2Bike. In 4 trainingen leer je belangrijkste technieken én maak je meteen nieuwe fietsvriend(inn)en.
5 redenen om mee te doen met Start2Bike
5 redenen om mee te doen met Start2Bike

1. Je wordt beter op de fiets

Wil je (beter) leren wielrennen of mountainbiken? Dan is Start2Bike iets voor jou. De trainingen maken van jou in 4 weken een betere wielrenner of mountainbiker die zelfverzekerder op de fiets zit. Je leert technieken als remmen, schakelen, sturen, klimmen en dalen en in een groep rijden én je leert andere mensen kennen.
 
Zoek op start2bike.nl een locatie in de buurt en schrijf je in. De trainingen starten in het weekend van 16 en 17 september.

2. Wielrennen of mountainbiken wordt nóg leuker

Het kan een hele stap zijn om het wielrennen of mountainbiken onder de knie te krijgen. Je moet namelijk compleet iets nieuws leren. Door de uitdaging aan te gaan en hulp te zoeken, kom je uit je comfortzone en dat geeft je een gevoel van trots en zelfvertrouwen. Iedereen moet ergens een keer beginnen. Om je een idee te geven: ruim 11.000 wielrenners en mountainbikers zitten inmiddels met plezier en vol zelfvertrouwen op de fiets dankzij Start2Bike.

3. Je maakt meteen nieuwe fietsvriend(inn)en

Iets voor een eerste keer doen is altijd een beetje spannend. Je bent immers een beginner en de kans is groot dat jij je daardoor flink buiten je comfortzone voelt. Maar realiseer je: je bent niet de enige. Bij Start2Bike fiets je samen met gelijkgestemden. En het is ook nog eens heel gezellig. Grote kans dus dat je via Start2Bike nieuwe fietsvriend(inn)en maakt. 

4. Je gaat veilig op pad

Wielrennen of mountainbiken is toch echt wat anders dan gewoon fietsen. De fiets is anders, je fietst sneller en de technieken zijn anders. Veel ongevallen gebeuren door onverwachte omstandigheden, zoals een uitwijkmanoeuvre of remactie. Met Start2Bike wordt de kans op een valpartij kleiner, omdat je leert hoe je bijvoorbeeld een noodstop maakt en hoe je snel in- en uitklikt uit je pedalen. 

5. Je bent klaar voor je eerste avontuur

Elke Start2Bike-training fiets je - onder begeleiding - een groter rondje. Zo bouw je langzaam het aantal kilometers op, wen je eraan om langer op de fiets te zitten én leer je hoe je veilig in een groep rijdt. Daarmee ben je klaar voor jouw eerste avontuur: een toertocht! En dat hoef je natuurlijk niet alleen te doen. Bij veel Start2Bike-locaties ben je van harte welkom om samen een toertocht te rijden. Vaak een kleinschalige tocht met niet al te veel deelnemers, zodat je rustig en met plezier je eerste tocht uit kunt rijden.
 

Wat kost Start2Bike?

De 4 trainingen van Start2Bike kosten slechts 37,50 euro. Voor dit bedrag zit je met meer vertrouwen op je fiets waardoor wielrennen of mountainbiken nog leuker wordt. Goed om te weten: tijdens de trainingen is je fiets verzekerd tot een bedrag van 750 euro (met de NTFU-fietsschadeverzekering).

Ik doe mee
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant