• Toertochten
  • Gewijzigd op 13 mei 2024

Fietssport social ride: Erbens Vechtdal Toer

Erbens Vechtdal Toer (25 mei) is een tocht die je gedaan moet hebben. Grijp daarom nu je kans; Erik en Danielle van Fietsport doen ook mee en zij vinden het leuk als jij met hen meefietst. Schrijf je nu in en geniet samen van een mooie route.
Fietssport social ride: Erbens Vechtdal Toer
Fietssport social ride: Erbens Vechtdal Toer
Twee jaar geleden kwam collega Erik Tolboom op een maandag in mei helemaal enthousiast op kantoor. De zaterdag ervoor had hij met zeven clubgenoten van Tempo Soest meegedaan aan Erbens Vechtdal Toer. “Die tocht en de route zijn een aanrader. Daar ga ik zeker nog eens terugkomen”, liet hij ons toen weten.

Dat gaat zaterdag 25 mei gebeuren. Samen met collega Danielle wil Erik beginners op de racefiets laten ervaren hoe leuk het is om mee te doen aan een toertocht. De Start2Bike deelnemers van Scholten Fietsgoed zijn gevraagd met hen mee te fietsen. Vind jij het leuk om bij dit Fietssport peloton aan te sluiten? Dan ben je bij deze van harte welkom. We rijden conform de NTFU regels in een groep van maximaal 14 deelnemers. Nee, schrik maar niet. Hoewel Erik een echte kilometervreter is staat dit keer geen 170km op het menu, maar 50km. Daarnaast zal de snelheid zodanig zijn dat je  onderweg nog lekker kunt kletsen. 

Hoe gaat dat in zijn werk?

Schrijf je in voor Erbens Vechtdal Toer en laat Erik via een mailtje weten dat je meedoet. Hij laat je dan uiterlijk een week voor de tocht weten hoe laat je waar moet zijn en wat je precies kunt verwachten. Voor vertrek wordt bij Toerclub Dalfsen natuurlijk eerst gezamenlijk een kop koffie of thee gedronken. Die kop koffie krijg je van Erik. Na de kennismaking gaan jullie om 10:00 uur op pad.

De route is uitgepijld. Missen jullie per ongeluk een pijl, omdat jullie te druk aan het kletsen waren? Geen nood, wegkapitein Erik heeft de route ook op GPX. We rijden met een lus om Ommen en de terugweg gaat via het mooie Vechtdal. Bij terugkomst wacht niet alleen een overheerlijke Vechtdalburger op je, maar word je ook verwelkomd door schaatskampioen Erben Wennemars. Met hem hebben jullie een meet & greet en is er vast ook tijd om met deze enthousiaste topsporter op de foto te gaan.

Meld je aan

Wil jij deze toertocht rijden met Erik en andere Fietssporters? Schrijf je dan eerst via onderstaande button in voor de tocht (kies voor de 50km-afstand). Vervolgens stuur je Erik een mailtje waarin je aangeeft dat je graag meerijdt met het Fietssport-peloton. Een week voor aanvang krijg je van Erik een mail met alle informatie.

Ik schrijf me in 
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant