Zaterdag 31 juli 2021

Ronde van Zuid-Holland 2021

Via de voor velen bekende wegen voort de route eerst naar de Benelux tunnel en vandaar gaan we langs Spijkenisse over het eiland Voorne-Putten. Fraaie vergezichten als we over het fietspad langs Het Spui rijden tot aan de Beninger Slikken. Daarna hebben we uitzicht over het Haringvliet tot we in Hellevoetsluis arriveren.
In dit rustieke vestingstadje is er op de Oostzanddijk voldoende gelegenheid voor het drinken van een kopje koffie of het gebruiken van een lunch.
Voorbij de koffiestop rijden we nog een tijdje beschut langs de duinrand richting Rockanje voor we het open polderlandschap inrijden met in de verte
... de stompe toren van Brielle. Zover zullen we niet komen, want bij Vierpolders gaan we richting Rozenburg. Een korte pauze op het veer naar Maassluis en dan door Delfland naar Zoetermeer.
In totaal is deze route ca. 120 km lang. Voor wie dat net even te ver vindt is het ook mogelijk om een kortere versie van 100 km te rijden. De aanloop is gelijk, maar bij Spijkenisse wordt er direct een route dwars over het eiland genomen in de richting van Vierpolders waar weer wordt aangesloten op de 120 km route. Vlak voor Vierpolders kan bij de uitspanning “Het vuijle Vaatdoek” een koffiestop gemaakt worden. De routes van dit jaar hebben zo hun eigen karakter en zijn ook nu beschikbaar gemaakt als GPX track voor zowel de 120 als 100 km versie.

Locatie Zoetermeer (Zuid-Holland)
Fiets type  Toertocht
Beoordeling