Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 27-4-2019.
  • Zaterdag 27 apr 2019
  • Horst L (Limburg)

Oranjetocht 2019

  • Racefiets

TWC Oranje uit Horst organiseert op Koningsdag, zaterdag 27 april, voor de 27e keer de Oranjetocht.

De Oranjetocht is een Extra Goed Geregelde Toertocht, dit betekent dat de tocht aan alle criteria voldoet die door de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) zijn opgesteld, zodat een goede organisatie gewaarborgd is.

Oranje Racetochten
Dit jaar hebben we de volgende raceafstanden op het programma staan: 75, 95, 125 en 160 kilometer. Al deze routes lopen over landelijke wegen in de Duitse grensstreek. Ook bevatten ze enkele klimmetjes. De 160 km gaat zowel door de Süchtelner Höhe met diverse klimmetjes rondom Hinsbeck, als ook door het Tüschenwald met klimmetjes rondom Sonsbeck. De 75, 95, en 125 km bevatten alleen de klimmetjes rondom Hinsbeck.
Inschrijven voor de Oranjetocht kun je op 27 april voor aanvang van de tocht doen in onze NIEUWE startlocatie, nl. De Schutroe, Wittebrugweg 1 in Horst (A73, afslag 10). Dit is tevens de start- en finishplaats voor alle tochten.

Toertocht details 75 km

Starttijd
08:00 - 09:00 uur.
Deelnemers verwacht
Vrij rustig, geniet van de omgeving op je eigen tempo.
Startlocatie
De Schutroe, Wittebrugweg 1, 5961NJ, Horst
plan route
Hoogtemeters
245 hm
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 5,00 (BASIC account)
€ 4,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
TWC Oranje
Website
www.twcoranje.nl
Kenmerken
Scan & Go

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Evenals het vorig jaar was deze tocht mooi en prima verzorgd. Alleen het weer was een beetje slecht door de regen en wind. Hollands fietsweertje!!!
Tocht was goed te rijden met duidelijke bewegwijzering, vriendelijk ontvangen. Op de weinig gevaarlijke punten stond een regelaar. Ook de pauzeplaats een hartelijke ontvangst. Al met al een geslaagde tocht alleen jammer dat het weer niet wilde meewerken (regen).
Is mooie tocht maar de fietspaden die gebruikt worden zijn matig.
Jammer jammer jammer van al die regen. Er was zoveel aan gedaan om de tocht tot het jaarlijkse succes te maken maar het weer werkte niet mee. We hebben gekozen voor 75km wat een leuke variatie bleek te zijn. Vlak, klimmen, bossen, natuur en de maas dat hebben we allemaal gezien. Daarnaast was er onderweg een goed verzorgde stop.
Maar ja ... de fietsers bleven weg. Op de pont (gratis) waren we pas nr 6. Desondanks complimenten voor de organisatie en tot volgend jaar.
Luc Klomp tourclub Boxmeer