Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 31-12-2019.
  • Dinsdag 31 dec 2019
  • Hoogeveen (Drenthe)

Oliebollentocht 2019

  • Mountainbike

Om die overheerlijke oliebollen te verdienen mag je eerst nog een schitterend stukje fietsen. Geen straf, maar op sommige punten wel pittig en technisch. Het parcours gaat door het Spaarbankbos en Boswachterij Ruinen met veel bossen, heide en vennen. De route kent prachtige, weinig bereden paden en de mooiste stukken van de onlangs gerenoveerde vaste ATB-route.

Vanuit het clubhuis eerst een pittig parcours op de bult bij de wielerbaan; daarna in noordelijke richting via Spaarbankbos ri. Pesse. Na 12 km bereiken we de Boswachterij Ruinen met schitterende bossen, heide en vennen. Prachtige, weinig bereden paden en de mooiste stukken van de onlangs gerenoveerde vaste ATB-route leiden na 23km naar de verzorgingspost op het terrein van Visio, Huis te Echten. Gratis verzorging met warme bouillon, sportdrank, bananen en koeken.

Na de verzorging splitsen de routes: de 35 km gaat via Echten terug ri. Hoogeveen; de 55 km maakt een vrijwel geheel onverharde lus van 20 km door Echtens Paradijs en rond de Gijsselter Koelen. Dit traject bevat o.a. lange singletracks op voormalige, niet meer gebruikte ruiterpaden. Na het 2 e bezoek aan de verzorgingspost gaat ook de langste afstand terug naar Hoogeveen. De route op de terugreis in Hoogeveen is geheel vernieuwd. Na de finish gratis oliebollen! Er is gelegenheid om de fietsen af te spuiten en te douchen.

Toertocht details 35 km

Starttijd
09:00 - 10:00 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
Clubhuis De Peddelaars, Bentincksdijk 17
plan route
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 8,00 (BASIC account)
€ 6,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
WSV de Peddelaars
Website
www.tcdepeddelaars.nl
Kenmerken
Scan & Go

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Zie vorige vraag. Heb het prima naar mijn zin gehad. Ook prachtig weer, maar dat kun je helaas niet organiseren.
Leuke tocht gehad, veel variatie met de start op het clubparcours van de lokale mtb club. Goede verzorging met lekkere stroopwafels, cake, gevulde koeken, bananen en bouillon.
Na de tocht gelegenheid om de fiets schoon te spuiten.
Mooie route, prima sfeer bij start en finish.
Gezien de prijs had ik een betere verzorging verwacht onderweg: de stroopwafels waren zo hard dat je er bijna de tanden op brak. Toen ik voor de 2e keer bij de verzorging kwam was de bouillon op en ander drinken was er niet. Vind ik niet kunnen
Alles was perfect.