Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 14-10-2023.
  • Zaterdag 14 okt 2023
  • Havelte (Drenthe)

AH Abe Brouwer Parel van Drenthe Toertocht 2023

  • Mountainbike

Op zaterdag 14 oktober 2023 staat de 23ste AH ABE Parel van Drenthe MTB-toertocht op de agenda. Na twee jaar mochten we in 2022 weer een tocht organiseren, met een mooie opkomst van 450 deelnemers, het was opnieuw een zeer geslaagde editie. Ook dit jaar hopen we, met medewerking van terreineigenaren zoals Defensie, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Vitens, particuliere grondeigenaren, de gemeente Westerveld en het bestuur van de Holtinger Schaapskudde, een toertocht te kunnen organiseren in de prachtige omgeving van Havelte. De afstanden zijn ongeveer 25 of 45 kilometer, en de start is om 9.00 uur bij de Schaapskooi Holtingerveld in Havelte.

Toertocht details 25 km

Starttijd
09:00 - 10:30 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
Startbaan, 7973 JC Havelte
plan route
Kosten deelname
€ 7,00 (BASIC account)
€ 6,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 7,00 (BASIC account)
€ 6,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
Mountainbikevereniging Havelte
Website
www.mtbhavelte.nl
Kenmerken
Scan & Go
Daginschrijving mogelijk

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Helaas niet de 45Km route mogen fietsen alleen 2x de 25Km dat maakt het een matige toertocht
Prima startlocatie, voldoende en behulpzame vrijwilligers, helaas heel matig parcours van 25 km. Ik hoorde dat er een vergunningsprobleem zou zijn.
We hadden ons ingeschreven voor de 45 km. Halverwege tijdens de verzorgingspost kregen we toevallig te horen dat alleen de 25 km was uitgezet. De 45 km was er niet. Dit was van tevoren niet gemeld. Geen enkele mtb-er was hiervan op de hoogte. Iedereen was verbaasd.
Als je bij een tocht zoveel jeugd mee doen moet je niet het over een technisch stuk heen laten gaan daar krijg je opstoppingen van en ergenissen bij deelnemers van dus was er niet veel aan en heb maar besloten om hem maar te stoppen na bijna 20 km