Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 8-4-2023.
  • Zaterdag 8 apr 2023
  • Deventer (Overijssel)

MTB Urban Ride for Roparun

  • Mountainbike

Op zaterdag 8 april kun je deelnemen aan de MTB Urban Ride. De tocht voert je over mooie single tracks en onverwachte paden in de stad, het landelijk gebied en de bossen rond Deventer. Een toertocht met toffe, verrassende elementen speciaal voor deze dag (die we nu nog niet verklappen).

De MTB tocht is onderdeel van de Deventer Fietsweek (https://www.devedettenronde.nl/) en is een samenwerking van Stichting Run for Cancer, W.S.V. De Zwaluwen en Fietslokaal De Meet. De volledige opbrengst gaat volledig naar Stichting Roparun en Hospice de Winde. Hospice de Winde biedt palliatieve zorg aan kankerpatiënten. Het motto van Roparun is: "Leven toevoegen aan de dagen waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven".

Toertocht details 35 km

Starttijd
09:00 - 10:00 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
Sint Olafstraat 3B
plan route
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 10,00 (BASIC account)
€ 8,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
Fietslokaal De Meet
Website
demeet.cc/evenement/mtb-urban-ride-for-roparun
Kenmerken
Scan & Go

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Weinig spannend/uitdagende route, maar wel een hele mooie omgeving en het geheel was verder zeker goed georganiseerd. Ook leek het deelnemers veld wel relaxter dan ik wat ik bij andere toertochten heb gezien, weinig van die lompe/onbehouwen rijders die alleen maar met zichzelf bezig zijn (maar wellicht dat dat komt omdat ik relatief laat aan de start stond). Ik heb jet in ieder geval als een hele relaxte tocht ervaren.
Het is een leuke tocht om te rijden, ik had wel minder van de vaste routes in de tocht verwacht. De route word buiten de vaste routes om prima uitgezet en waar de tocht op de vaste routes gaat moet je het doen met de pijlen van de vaste route. De GPX bestand die door de organisatie toegestuurd werd is wel een van de betere GPX bestanden die ik bij een toertocht heb gezien.