Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 29-5-2023.
  • Maandag 29 mei 2023
  • Weesp (Noord Holland)

Lek en Vechttocht 2023

  • Racefiets

De Lek- en Vechttocht is een tocht met afstanden van 35, 70 en 120 km. Voor zowel de prestatieve als recreatieve fietser zijn dit fraaie waterrijke routes in de Gooi en Vechtstreek en de provincie Utrecht. De tocht verlaat Weesp via de Vecht, langs het Naardermeer, de Ankeveense en Kortenhoefse plassen om vervolgens via Fort Kijkuit (35 km) en Vreeland terug te keren naar Weesp.

De 70 en 120 km routes slaan bij Kortenhoef af en gaan via ’s Graveland naar Hollandsche Rading om via het Vuursche Pad naar Maartensdijk te fietsen. Hier buigt de 70 km route af naar Westbroek om via de Maarsseveense Plassen naar Maarssen en vervolgens langs de Kanaaldijk Oost het Amsterdam-Rijnkanaal richting Nieuwersluis te volgen. Dan via Loenen aan de Vecht helemaal langs de Vecht terug naar Weesp.

De 120 km route gaat vanaf Maartensdijk rechtdoor naar Groenekan en vervolgens langs de Hooge Kampse Plas en Fort Voordorp naar De Bilt en Utrecht Science Park. Via Bunnik, Odijk en Werkhoven passeren we het Amsterdam-Rijnkanaal over de Goyerbrug om bij De Heul de Lekdijk op te fietsen. We vervolgen de Lekdijk tot aan Fort Werk aan de Korte Uitweg, de pauzeplaats.

Dan weer terug naar de Lekdijk, langs Tull en ’t Waal om over de Prinses Beatrixsluis, via Vreeswijk langs de zendmast bij Lopik te fietsen. Vervolgens via de Hollandsche IJssel en het Maximapark naar Maarssen om tenslotte dezelfde route terug naar Weesp te fietsen. Voornamelijk vlak, de 120 km route kent 180 hoogtemeters, vooral opritten bij bruggen en dijken.

Toertocht details 35 km

Starttijd
09:00 - 10:30 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
Sportpark Papelaan, Papelaan 126
plan route
Hoogtemeters
80 hm
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 5,00 (BASIC account)
€ 4,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
TFC Weesp
Website
tfcweesp.nl
Kenmerken
Scan & Go

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Mooie tocht langs prachtige stukjes groene hart. Route was goed aangegeven door kleine pijlbordjes. Aantal deelnemers was beperkt, circa 50. Daardoor miste ik wel een beetje het ronde gevoel. Maar dat ligt denk ik meer aan mijn eigen verwachting dan aan de organisatie.