• Zaterdag 14 okt
  • Rijssen (Overijssel)

De Jong & Laan MTB en Gravel Tocht 2023

  • MTB & Gravel

Op zaterdag 14 oktober a.s. organiseert Tour Club Rijssen De Jong & Laan MTB- en Graveltocht. Dit is een mooie en uitdagende tocht waarbij voor de MTB-route kan worden gekozen voor de afstanden 30 of 50 kilometer. Beide routes zijn geheel uitgepijld en gaan door Hollands Schwarzwald en "de Ravijntjes", over de Friezenberg en door de natuurgebieden Borkeld en Overtoom. Het is een afwisselend parcours met het nodige klimwerk, keren, draaien en afdalen maar er zijn ook rechte stukken waar lekker snelheid kan worden gemaakt.

De gravelroutes van 70 km en 90 km gaan rondom Rijssen over verrassende wegen en mooie gravelpaden en zijn uitsluitend op GPS te rijden. De GPX bestanden-worden vanaf 9 oktober gedeeld. Zorg dus dat je je fietsnavigatie met de gedownloade route niet vergeet.

De pauze is bij Informatieboerderij 'n Witten aan de Borkeldweg 17 in Markelo (de dagcamping). Dat is het bezoekerscentrum van IVN Rijssen-Enter en daar is een verzorgingspost ingericht met o.a. sportdrank, een krentenbol en een banaan. Ook is hier is een materiaal- en EHBO post aanwezig. De MTB-routes en de 70 km gravelroute hebben één pauze. De 90 km gravelroute heeft 2 pauzes op 35 en 65 km op dezelfde locatie. Voor de 30 km MTB is de pauze op 21 km, voor de 50 km MTB op 30 km en voor de 70 km gravel op 35 km.

Voorinschrijven kan, graag zelfs. Inschrijven op de dag zelf kan vanaf 8.30 uur. Meedoen kost € 6,00 als je NTFU lid bent en anders € 8,00. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis meedoen.
De starttijd is voor alle afstanden tussen 9 en 10 uur. Na afloop is er voor iedere deelnemer tegen inlevering van je polsbandje een heerlijk broodje rookworst.

Bij de start- en finishlocatie is volop parkeergelegenheid aanwezig. Kijk voor meer informatie ook op https://mtbgravel.nl
We zien je graag aan de start op zaterdag 14 oktober a.s.!

Toertocht details 30 km

Starttijd
09:00 - 10:00 uur.
Deelnemers verwacht
< 500
Startlocatie
Brekeldlaan 18
plan route
Hoogtemeters
191 hm
Kosten deelname
€ 8,00 (BASIC account)
€ 6,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend tot 13 oktober 2023.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 8,00 (BASIC account)
€ 6,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend tot 13 oktober 2023.
Organisatie
Tourclub Rijssen
Website
www.mtbgravel.nl
Kenmerken
Scan & Go
Daginschrijving mogelijk
Prijs-kwaliteitverhouding
Route en omgeving
Verzorging onderweg
Voorzieningen startlocatie
Route-aanduiding

Wil je de reacties op deze toertocht zien?

Log in of registreer