• Zaterdag 22 jul
  • Boekelo (Overijssel)

BRM 400km Meppen en Hohe Mark 2023

  • Racefiets

De 400 van Boekelo is een redelijk makkelijk brevet. Op een enkele steile klim na is het rit met vlak of glooiend terrein. De avondstart maakt dat het eerste deel van de tocht voor een belangrijk deel in het donker gereden zal worden. De route is geschikt voor alle soorten fietsen inclusief velomobielen. De controles zijn voor een groot deel tankstations met fastfood restaurants.

De route start door eerst naar het noorden te gaan. Een prachtig stuk beschermd landschapsgebied bij Itterbeck zal bij schemering gereden worden. Daarna valt de nacht terwijl de route door veengebieden richting Meppen gaat. Meppen is het noordelijkste punt van de route. Hier zal de eerste vrije controle plaats vinden. Dan gaat de route in de nacht naar het zuiden. Bij Teckelenburg is de enige steile klim. Wie kan het zonder duwen omhoog? Daarna gaat de route verder naar het zuiden tot Warendorf. Na Warendorf begint een nieuw deel van de route. We gaan veel minder door dorpen in de buurt van Marl maar iets noordelijker over de Hohe Mark. Het terrein bestaat voornamelijk uit langzame glooiingen. Dit houden we tot de laatste controle bij Isselburg. Na deze controle is het iets minder dan 70 km naar het Noorden door de Achterhoek zonder noemenswaardige hoogteverschillen.

Op 22 juli 1923 werd de eerste BRM 400 km georganiseerd. Dit wordt herdacht op 22 juli 2023 met de organisatie van een jubileumeditie. In Parijs volgen ze zoveel als mogelijk de route van deze eerste BRM. Nederland kiest voor de legendarische BRM 400 km Meppen en Hohe Mark vanuit Boekelo welke in het teken staat van 100 jaar BRM400 en er zijn speciale brevetkaarten en medailles beschikbaar. De medailles worden gratis verstrekt aan de eerste 50 inschrijvers indien zij succesvol het brevet voltooien.

Toertocht details 400 km

Starttijd
21:00 - 21:00 uur.
Deelnemers verwacht
< 500
Startlocatie
Cafe de Buren
plan route
Kosten deelname
€ 17,00 (BASIC account)
€ 14,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 17,00 (BASIC account)
€ 14,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
Randonneurs Nederland
Website
www.randonneurs.nl/brevet/brm-400-boekelo-meppen-en-hohe-mark
Kenmerken
Prijs-kwaliteitverhouding
Route en omgeving
Verzorging onderweg
Voorzieningen startlocatie
Route-aanduiding

Wil je de reacties op deze toertocht zien?

Log in of registreer