• Zondag 5 mrt
  • Ruinen (Drenthe)

INTECHNEAU MTB Marathon Ruinen 2023

  • Mountainbike

Deze tocht is uitgezet in Zuid-West Drenthe, in de omgeving van Ruinen, Echten, Dwingeloo, Uffelte en Havelte. Je fietst door uitgestrekte bossen, heidevelden, zandverstuivingen en weidegebieden. Bij Havelterberg is het echt genieten van het glooiende landschap met korte, maar pittige beklimmingen. Je komt langs monumentale gebouwen, gerestaureerde Saksische boerderijen, hunebedden en een schaapskooi met kudde. Het is zeker de moeite waard om de 1e zondag van maart te starten in Ruinen!
Er zijn 4 verschillende afstanden.
45 km is een eenvoudige route en is voor iedereen goed te doen, ook al ben je een beetje onervaren. Deze route gaat deel van MTB route Ruinen. Vervolgens richting het Dwingelderveld en via Anserdennen weer richting Ruinen.

60 km is een echte mountainbike route waar alle aspecten van mountainbiken in voor komt. Mooie paden en uitdagende single tracks. Deze route gaat richting Echten en over een deel van MTB route Ruinen. Vervolgens via de uitdagende Postweg langs het Dwingelderveld waar ook een deel van MTB route van Dwingeloo is opgenomen.

85 km dit is een route voor de gevorderde mountainbiker met een prima conditie. Je gaat richting Kraloo waar de uitdagende Postweg op je ligt te wachten. Via een stukje MTB route Dwingeloo gaat het richting Lhee. Na Lhee ga je richting Wittelte, Havelte en Uffelte. Hier rij je een prachtig afwisselend gebied in met de nodige hoogtemeters in de buurt van Havelterberg.

110 km, dat is voor de mountainbiker met een hele goede conditie en veel ervaring. Je krijgt een route te rijden met veel afwisseling. De eerste 50 km is samen met de 60 km route, daarna gaat het met de 85 km route mee richting Wittelte, Havelte en Uffelte. Hier rij je een prachtig afwisselend gebied in met de nodige hoogtemeters in de buurt van Havelterberg.

Kortom, een fantastisch evenement die je als mountainbiker niet mag missen.
Mee doen kan alleen via voorinschrijving. Op 5 maart kan er niet ingeschreven worden.

Toertocht details 45 km

Starttijd
09:00 - 10:00 uur.
Deelnemers verwacht
< 500
Startlocatie
Meester Harm Smeengestraat 54
plan route
Kosten deelname
€ 7,00 (BASIC account)
€ 5,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend van 1 januari 2024 tot 2 maart 2024.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 7,00 (BASIC account)
€ 5,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend van 1 januari 2024 tot 2 maart 2024.
Organisatie
WTC Ruinen
Website
www.wtcruinen.nl
Kenmerken
Scan & Go
Prijs-kwaliteitverhouding
Route en omgeving
Verzorging onderweg
Voorzieningen startlocatie
Route-aanduiding

Wil je de reacties op deze toertocht zien?

Log in of registreer