Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 10-9-2023.
  • Zondag 10 sep 2023
  • Houten (Utrecht)

Toertocht Kromme Rijnstreek 2023

  • Racefiets

Een perfect georganiseerde en kleinschalige toertocht door de Kromme Rijnstreek en Utrechtse Heuvelrug. De langste routes pakken de Amerongse Berg en een stukje van de Lekdijk mee. Als je zoekt naar een tocht met afwisselend landschap, dan zit je hier goed!

Op deze dag wordt Fort Honswijk opengesteld voor bezoek en is als pauzeplek opgenomen als pauzeplek in de routes boven de 20 km. Voor de 100 en 140 km route is er tevens een pauzeplek bij het fietscafé De Proloog in Amerongen.

De parkeergelegenheid op het sportpark zelf is wat krap Er is ruime parkeergelegenheid geregeld op het bedrijventerrein direct naast het sportpark; Kokermolen 2, 3994 DH, Houten. De route daarheen is bewegwijzerd.
Vanaf de A27 volg je eerst de borden 'Route Theater aan de Slinger'. Op de rondweg Houten staan er vanuit alle andere richtingen P-borden met vermelding Toertocht WTC. Vanaf de parkeerplaats aan de Kokermolen is het 200 meter fietsen door de fietstunnel naar het clubhuis. De fietsroute erheen is ook gepijld.

De Toertocht Kromme Rijnstreek is een recreatieve toertocht voor racefietsers en toerfietsers. De inschrijving, start en finish zijn in het clubhuis van WTC Houten' 80 op de Kruisboog in Houten. Fietsers voor de lange afstanden kunnen starten vanaf 8.30 uur.

De Toertocht Kromme Rijnstreek is onderdeel van de Week van het Hospice. Alle inkomsten gaan naar het Hospice Kromme Rijnstreek.

Verdere informatie:
http://wtchouten.nl/home/toertocht
http://www.weekvanhethospice.nl

Toertocht details 20 km

Starttijd
09:00 - 13:00 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
Kruisboog 14
plan route
Hoogtemeters
117 hm
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 7,00 (BASIC account)
€ 6,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
WTC Houten '80
Website
wtchouten.nl/home/toertocht
Kenmerken
Scan & Go

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Het was fijn fietsen in de Kromme Rijnstreek waarbij ook een stukje Utrechtse Heuvelrug werd aangedaan. Ik kom er niet vaak dus was het genieten van het landschap. Ik zou deze tocht zeker voor andere fietsers willen aanbevelen.
Een toertocht met niet heel veel deelnemers, dus alle rust en ruimte door een mooi afwisselende omgeving. Het eerste deel enkele klimmetjes en door de bossen. Het tweede deel volledig anders over de dijken langs de rivieren. Route is duidelijk uitgepijld. Twee verzorgingsposten onderweg.
Goede georganiseerd, duurde vrij lang voor de eerste stop (80 van 140 km)
Prachtige tour