Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 18-5-2022.
  • Woensdag 18 mei 2022
  • Almelo (Overijssel)

Ten Tusschers Hel van Twente 2022

  • Racefiets

De “Hel” kent een afwisselend parcours door de mooiste delen van Twente en Grafschaft Bentheim in Duitsland. Het glooiende heuvellandschap, de vlakke weilanden, de beboste natuurgebieden worden afgewisseld met de open akkers. Kom jij genieten van deze bijzonder mooie, midweekse toertocht?

Doe je mee aan de Hel van Twente? Net als de ongeveer 1.200 andere wielrenners uit het hele land kun je deze woensdag genieten van deze goed verzorgde tocht door het mooie Twentse en Duitse land. Met verschillende afstanden is het een uitdaging voor iedereen! De tocht is door de NTFU bekroond met het keurmerk 'Extra goed geregeld', de hoogst mogelijke waardering. Met de Hel van Twente is Almelo al meer dan 30 jaar gastheer van de grootste midweekse toertocht van Nederland.

ATV Ruiten Drie organiseert met de Hel van Twente een tocht voor de beginner tot de gevorderde fietser. De tocht heeft 4 volledige uitgepijlde routes van 60, 100, 160 en 200 kilometer met meerdere verzorgingsposten van onder meer Sportvoedingwebshop. Aan het einde van de tocht word je getrakteerd op een lekker broodje hamburger.

De “Hel” kent een afwisselend parcours door de mooiste delen van Twente en Grafschaft Bentheim in Duitsland. Het glooiende heuvellandschap, de vlakke weilanden, de beboste natuurgebieden worden afgewisseld met de open akkers.

Door de nieuwe opzet van de routes kun je onderweg op meerdere plekken kiezen. Heb je goede benen, dan kun je onderweg kiezen voor een lange afstand. Is de Hel toch te zwaar? Dan kun je op meerdere plekken voor een kortere route kiezen.

Vanaf 2019 is de Hel van Twente zwaarder dan ooit; de nieuwste route van 200 kilometer kent zelfs meer dan 1000 hoogtemeters. De korte afstand van 60 kilometer is daarentegen een allemans vriend en uitermate geschikt voor beginnende fietsers of E-bikes.

Zien we jou bij de Hel van Twente? Je bent woensdag 18 mei van harte welkom bij voetbalvereniging PH in Almelo op het sportpark De Schelfhorst. Hier zijn volop parkeerplaatsen, douche– en kleedruimten en een bewaakte fietsenstalling. De start is tussen 08.30 en 09.30 uur. Alleen de fietsers van 200 km kunnen vanaf 8.00 uur starten. Schrijf je online van te voren in, dan hoef je niet in de rij te staan!

Toertocht details 60 km

Starttijd
09:00 - 09:30 uur.
Deelnemers verwacht
Vrij rustig, geniet van de omgeving op je eigen tempo.
Startlocatie
PH Terrein Veenelandenweg 34
plan route
Hoogtemeters
138 hm
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 7,50 (BASIC account)
€ 6,50 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
ATV Ruiten Drie
Website
www.ruitendrie.nl
Kenmerken
Scan & Go

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Heidi
Prachtige route, absolute aanrader! Om de 40 km verzorgingsposten, verkeersregelaars en een super sfeer!
Els
Uitstekend georganiseerde tocht met lekkere klimmetjes, vooral Duitse deel is erg mooi!
Jos H
Top
Martijn
Een goed uitgepijlde tocht door een mooie omgeving met voldoende verzorgingsposten voorzien van eten en drinken. Door de rustmomenten is de afstand van 100km voor bijna iedereen goed te doen.