Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 28-8-2022.
  • Zondag 28 aug 2022
  • Bemmel (Gelderland)

Pukkeltocht 2022

  • Racefiets

Het Rijk van Nijmegen is een prachtig gebied voor toerfietsers met veel uitdagende beklimmingen. Wil je de meeste daarvan aan den lijve ervaren doe dan mee aan de Pukkeltocht van TWC ’t Verzetje uit Bemmel. De afstand van 120 km telt mee voor het ‘Brevet des Cyclistes’. Let wel: ook op de kortere afstand van 90 km beleef je gegarandeerd klimplezier! Je wielerhart zal letterlijk en figuurlijk sneller kloppen van de Oude Holleweg, de meest uitdagende klim in dit deel van Nederland. Met stijgingspercentages tot 13% kan deze beklimming zelfs de concurrentie aan met Zuid-Limburgse toppers. Andere verleidelijke trajecten op het parcours: de Ubbergse Holleweg en de Zevenheuvelweg om er maar een paar te noemen. Naast klimmen is het ook lekker toeren langs de Waaldijk, door de Ooijpolder en de Hatertse Vennen. Zoveel afwisseling. Zo mooi is het Rijk van Nijmegen. Op diverse plekken staat een fotograaf klaar voor een actiefoto. Deze krijg je gratis aangeboden.

Toertocht details 90 km

Starttijd
08:30 - 11:00 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
Sportlaan 1b
plan route
Hoogtemeters
748 hm
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 8,00 (BASIC account)
€ 6,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
TWC 't Verzetje Bemmel
Website
www.pukkeltocht.twctverzetje.nl
Kenmerken
Scan & Go

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Deze tocht moet je een keer gefietst hebben. Heel uitdagend en mooi tegelijkertijd. Veel afwisselende landschappen
Verscheidenheid van omgeving
Met zulk mooi weer in zo'n mooie omgeving een toertocht te mogen fietsen is een cadeautje. De omgeving leent zich prachtig voor wat kort maar pittig klimwerk. Zelf startte ik vrij laat en ben onderweg maar weinig fietsers tegengekomen die de tocht ook fietsten. Ik heb dan ook de indruk dat de tocht niet heel druk wordt bezocht wat eigenlijk zonde is. Bij de start/finish en onderweg voldoende voorzieningen. Het stukje gravel had voor mij persoonlijk niet gehoeven. Maar stoorde ook niet heel erg. Kortom een ontzettend mooie tocht en ik heb genoten. Wellicht volgende jaar weer.
Kleinschalige fietstocht met ca. 200 deelnemers. Prettige ontvangst met een bon voor een kop koffie en banaan voor onderweg. Route is goed en duidelijk uitgepijld, naast een duidelijke GPX. Mooi en afwisselende route met de nodige klimuitdagingen. Enorm getroffen met het weer. Zeker voor herhaling vatbaar.