• Zondag 28 aug
  • Valthe (Drenthe)

Bos, Water & Zand Rondomme MTB toertocht 2022

  • Mountainbike

Bos, Water & Zand Rondomme MTB toertocht
De tocht voert de deelnemers over de afstanden 30 en 50 km door de bosrijke omgeving rondom Emmen en Valthe. Er zijn prachtige heuveltjes bij het Haantjebak, je komt langs maar liefst 7 mooie bosmeertjes en je komt rond het Zandgat van Jansen. Er is een verrassend stukje Oostersebos dat nog niet door velen verkend is en het hoogtepunt is letterlijk en figuurlijk de beklimming van de vuilnisbelt, waar bovenop ook de verzorgingspost is. Als échte mountainbiker móet je deze tocht gewoon op je palmares hebben staan! Start tussen 9.00 en 9.30 uur.

Extra mooi: fietsen en wandelen voor het Goede Doel. Je kunt er een leuke gezinsdag van maken ; we hebben voor elk wat wils. Gaat de één lekker uitdagend fietsen, kan de ander ontspannend gaan wandelen. En na afloop samen een drankje doen. Voor de MTB-ers hebben we de mooie tocht over 30 en 50 km. Voor de toerfietsers de uitdagende Hunebed Highway Classic over de afstanden 65, 95 en 155 km en voor de wandelaars' zijn er routes van 5, 10, 15, 20 en 30 km.

Naast KWF Kankerbestrijding worden er elk jaar twee andere Goede Doelen (regionaal) door ons geselecteerd. Voor 2022 zijn dat het Thomashuis in 2e Exloërmond (aanschaf elektrische Duofiets met een Funtrain) en Wender (Kamers met Kansen) Met dit project biedt Wender jongeren een stabiele plek en begeleiding, zodat hun leven op de rit blijft en zij hun studie kunnen afmaken.

Inschrijf - en sponsorgelden komen geheel ten goede aan de Goede Doelen. Stichting Goede Doelen Valthe heeft in 11 jaar al bijna € 89.00,00 geschonken.

WINACTIE: wij verloten onder alle voor-inschrijvers t/m 26 augustus 4 dinerbonnen van 2 personen van restaurant De Gaffel. Alle reden om je zo snel mogelijk in te schrijven.

Wij hebben voor de editie 2022 wederom een mooi Hunebed Higway Classic wielershirt ontworpen. Er zijn slechts een beperkt aantal shirts, bestel dus snel want OP = OP. Meer informatie zie www.goededoelenvalthe.nl

Toertocht details 30 km

Starttijd
08:30 - 09:00 uur.
Deelnemers verwacht
< 500
Startlocatie
Schoolstraat 6
plan route
Hoogtemeters
20 hm
Daginschrijving mogelijk
Ja
Kosten deelname
€ 13,00 (BASIC account,
€ 10,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 10,00 (BASIC account),
€ 8,00 (PLUS account & NTFU-lid
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
Stichting Goede Doelen Valthe
Website
www.goededoelenvalthe.nl
Kenmerken
Scan & Go
Douche aanwezig
Fiets afspuiten
Fietsenstalling
Toiletten aanwezig
Daginschrijving mogelijk
Prijs-kwaliteitverhouding
Route en omgeving
Verzorging onderweg
Voorzieningen startlocatie
Route-aanduiding

Wil je de reacties op deze toertocht zien?

Log in of registreer