Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 26-3-2022.
  • Zaterdag 26 mrt 2022
  • Wageningen (Gelderland)

Veluviatocht 2022

  • Racefiets

De daginschrijving is geopend! Je kunt starten tot 10.00 uur. Kom dus lekker fietsen!

Veluvia lijkt Italiaans voor "Weg over de Veluwe". En dat klopt: Veluvia is La Dolce Vita op de fiets! Geniet tijdens de eerste zonnestralen van al het moois dat de Veluwe te bieden heeft.

Onze routebouwer zit al in januari op de fiets om de mooiste plekjes van de Veluwe te verkennen. De volledig nieuwe routes voeren langs bos en heide en bevatten het nodige klimwerk als voorbereiding op het komende seizoen.

De routes van 75 en 125 kilometer vertrekken vanaf ons clubhuis door een groot agrarisch gebied richting Lunteren.

Na ongeveer 40 kilometer hebben we een verzorgingspost ingericht op een van de mooiste plekjes van de Veluwe: Boerderij en theeschenkerij Mossel is een prachtige hoeve midden op landgoed 'Planken Wambuis'. Neem hier even de tijd om te genieten van een gratis kopje koffie of thee, vers fruit of een stuk koek.

De route van 75 km gaat verder over de grens van bos en heide richting Doorwerth. Na de weilanden is dit een welkome bosrijke afwisseling.

De route van 125 kilometer gaat via een halfverhard fietspad bij Radio Kootwijk richting Nationaal Park Veluwezoom. Deelnemers aan de 125 kilometer kunnen voor eigen rekening bij restaurant De Loenermark genieten van koffie en taart.

Beide routes komen weer samen ten zuiden van Nationaal Park De Hoge Veluwe. Vanaf hier fietsen we naar de beklimming van de Italiaanseweg. Deze prachtige klim is rond 1850 aangelegd door de kasteelheer van Kasteel Doorwerth om zijn kasteel te verbinden met station Wolfheze. Hij heeft zich hierbij laten inspireren door Italiaanse bergbergen en dat zie je terug! De klim is bijna een kilometer lang en voert je dwars door het bos over onregelmatige klinkers door verschillende haarspeldbochten.
Afzien en genieten dus!

Na de afdaling van de prachtige Holleweg wacht de beklimming van de beruchte Boersberg, huisberg van onze clubgenoot Annemiek van Vleuten. Als beloning voor het harde werken kun je hierna genieten van prachtige vergezichten over de uiterwaarden van de Rijn op weg naar de finish bij ons clubhuis. Wij hebben de frituur al warm!

Kom je met de auto? Navigeer dan naar de Marijkeweg in Wageningen. Onze vrijwilligers leiden je naar een parkeerplek. Er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen beschikbaar.

Toertocht details 75 km

Starttijd
08:00 - 10:00 uur.
Deelnemers verwacht
Vrij rustig, geniet van de omgeving op je eigen tempo.
Startlocatie
Nudepark 81
plan route
Hoogtemeters
230 hm
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 8,00 (BASIC account)
€ 6,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
TC Wageningen '79
Website
www.tcw79.nl
Kenmerken
Scan & Go

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Hennie
Mooije tocht door slechte weer met veel wind erg zwaar
Christiaan
Leuke sfeer en een mooie omgeving.
Al Beets
Het was ondanks het wat mindere weer een route die voor herhaling vatbaar is! Mooie omgeving en verassend vals plat!
Regenachtig maar toch genieten.