Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 23-10-2021.
  • Zaterdag 23 okt 2021
  • Hellendoorn (Overijssel)

SVDO Besitastocht (met afterparty!!)

  • Mountainbike

Let op: deelname alleen mogelijk met voorinschrijving en coronatoegangsbewijs.

SVDO Tourbuffels, de organisator van Mountainbikemania heeft helaas moeten besluiten dat Mountainbikemania ook dit jaar niet door kan gaan. De tocht wordt verplaatst naar 22 oktober 2022, de deelnamebewijzen blijven gewoon geldig.

Voorzitter Fons Arkes: “Vanwege de nog steeds geldende coronamaatregelen, is het niet mogelijk om de tocht te organiseren zoals de deelnemers gewend zijn en verwachten van de Tourbuffels. We willen een topevenement neerzetten en dat kan nu helaas niet”.

De Tourbuffels willen ook niet helemaal niks doen. 23 oktober is er wel een “gewone” mountainbiketocht. Deelnemers kunnen kiezen tussen een afstand van 35 of 55 kilometer (met 250 of 550 hoogtemeters). De tocht wordt uitgezet in de Hellendoornse bossen. Starten kan tussen 13.30 en 14.30 uur vanaf de Hofmansweide in Hellendoorn. Voorinschrijving en een coronatoegangsbewijs zijn verplicht. Bij deelname aan de SVDO Besitastocht is toegang tot de afterparty en 2 munten voor eten inbegrepen.

Na de SVDO Besitastocht is er nog een vette afterparty in de feesttent. Vanaf 16.30 is er speciaal voor de deelnemers al een programma op de Hofmansweide, gezelligheid alom.

Het avondprogramma bestaat uit DJ Lars, met als special act Andrea Hazes & Feestnation.

Toertocht details 35 km

Starttijd
13:30 - 14:30 uur.
Deelnemers verwacht
500 - 1.500
Startlocatie
Hofmanstraat
plan route
Hoogtemeters
250 hm
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 12,00 (BASIC account)
€ 10,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
SVDO Tourbuffels
Website
www.tourbuffels.nl
Kenmerken
Scan & Go

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Heel veel singletrack, dus weinig inhaal mogelijkheden. Gelukkig was het niet te druk. Tientallen korte klimmetjes gevolgd door een afdaling, je kunt er een mooie intervaltocht van maken.
De route was erg mooi, wel loodzwaar maar dat is geen ramp. Sfeer was goed, er werd goed rekening gehouden met verschil in niveau vd fietser. Wel had ik meer gekkigheid verwacht onderweg, omdat het een alternatieve tocht was voor de mtb mania.
Goede en leuke tocht, bewijzering was niet overal goed te volgen.
Lekker uitdagend