Zaterdag 28 aug
Valkenswaard (Noord-Brabant)

Alternatieve Diekirch-Valkenswaard 2021

Ook dit jaar is het helaas onmogelijk om de traditionele fietstocht vanuit Diekirch naar Valkenswaard te organiseren. We hebben daarom besloten om een alternatieve Diekirch-Valkenswaard te organiseren.

Wat houdt nu de toertocht Alternatieve Diekirch-Valkenswaard van 250 kilometer in?
We vertrekken ’s morgens tussen 7.00 en 8.00 uur vanaf de Markt in Valkenswaard. We fietsen over landelijke weggetjes naar de bedevaartplaats Handel. We hebben bewust voor deze plaats gekozen, omdat de traditionele bedevaart vanuit Valkenswaard door corona ook al 2 keer is afgelast. Hier kunnen de fietsers een kaarsje aansteken bij het beeld van Onze lieve vrouw van Handel.
Vanuit Handel wordt de tocht voortgezet via de uitgestrekte Peel, waarbij we ook de mooie dorpen Griendtsveen en Helenaveen zullen aandoen. Daarna gaan we richting het Maasgebied. Via een oversteek over de Maas fietsen we door het verrassend mooie Midden-Limburg en een stukje Duitsland richting het zuiden. Nadat we wat geklommen hebben fietsen we terug via Duitsland, waar we in de omgeving van Hongen/Heilder terecht zullen komen op de originele route van Diekirch-Valkenswaard. Vanaf dat punt blijven we deze route zoveel mogelijk volgen. Na de laatste rustpauze zal door Belgisch Limburg richting Valkenswaard worden gefietst. Via de Maastrichterweg zullen de fietsers uiteindelijk op de nieuw ingerichte Markt feestelijk onthaald worden op het podium door onze speaker.

Naast deze tocht wordt ook een toertocht georganiseerd van rond de 140-150 kilometer. Degenen die aan deze toertocht deelnemen worden tussen 8.30 uur en 10.00 uur vanuit Valkenswaard rechtstreeks naar Midden Limburg geleid en fietsen daarna dezelfde route als de anderen, inclusief feestelijk onthaal in Valkenswaard.

We maken ook dit jaar gebruik van het renner-volgsysteem van Simac IDS. Net als voorgaande jaren zullen de gescande tijden na afloop gepubliceerd worden. Voor de lange route worden onderweg 4 controleposten ingericht en voor de korte route 2 controleposten. Naast de bevoorrading worden hier de aankomsttijden geregistreerd via de uitgereikte scanpas.


Toertocht
Online inschrijven

Wil je verder inzoomen?

Toertocht details 145 km

Starttijd
08:30 - 10:00 uur.
Deelnemers verwacht
Vrij rustig, geniet van de omgeving op je eigen tempo.
Startlocatie
Markt
plan route
Hoogtemeters
475 hm
Daginschrijving mogelijk
Nee
Kosten deelname
€ 18,00 (Basic account),
€ 15,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend tot 25 augustus 2021.
Organisatie
Stichting Wieleraktiviteiten Wim Kemps
Website
www.diekirch-valkenswaard.nl
Kenmerken
Fietsenstalling
Toiletten aanwezig
  • Prijs-kwaliteitverhouding

  • Route en omgeving

  • Verzorging onderweg

  • Voorzieningen startlocatie

  • Route-aanduiding

Wil je de reacties op deze toertocht zien?

Log in of registreer

Beoordeling toevoegen

Je beoordeling helpt andere sportieve fietsers op weg. Bedankt!

1000 tekens over
1000 tekens over

Beoordelingen met onjuiste informatie of beledigende teksten worden van Fietssport verwijderd.
De voorwaarden kun je hier lezen.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen