Deze tocht is geannuleerd op 12 maart 2020
Zaterdag 13 mrt
Landgraaf (Limburg)

BRM 300 Heerlen – Maas en Mijnroute 2021

Maas en Mijn route 302 km met 3486 hm
Vertrek vanuit Heerlen/Landgraaf SnowWorld
Op zaterdag 14 maart zal wederom het eerste 300km brevet in het zuiden van Nederland verreden worden. De route is gedeeltelijk gewijzigd met de verschillen dat we nu meer zuidelijker onder Luik door rijden wat wel inhoud dat er wat meer klimkilometers aan toegevoegd zullen worden. Ook het laatste gedeelte van de route is gewijzigd en zal eerder de Ravel verlaten om boven Hasselt via het Albert Kanaal weer terug Nederland te keren.
Vanaf het vertrek bij SnowWorld in Landgraaf zal de route verder gaan door het Zuid-Limburgse landschap om via Gulpen aan de eerste beklimmen te beginnen, de Koning van Spanje. Via het plateau van Landsrade bereiken we de Voerstreek. Na de afdaling naar Aubel zullen we binnendoor rijden, met enkele pittige klimmetjes om zo in Battice uit te komen voor de eerste controle stempel te halen bij een heerlijke Boulangerie op 44 km. We rijden nu 300 mtr terug en slaan dan links af om vervolgens via de Ravel 5-L38 via Micheroux en Fleron deze weer te verlaten om dan na een mooie afdaling via de oevers van de Ourte te bereiken. Nu volgen we, gedurende 17 km, de oevers van de Ourte. Vervolgens brug over de Ourthe en gaan we via Esneux omhoog via Villens-Aux-Tours, Hody-Esneux-Sery om Terwagne een stuk Ravel L126 op te pakken. Deze verlaten we weer na enkele kilometers om af te dalen naar de oevers van de Maas om zo Namen te bereiken.
Ook hier weer even over de brug bij de Brasserie ‘Le 500’ een stempel halen. Mag natuurlijk ook ergens anders in Namen. Na de afdaling van de Citadel gaan we via Ravel 2 richting het Noorden om deze dan in Halen te verlaten. Nu verder naar het Noorden om in Halen rechts aan te houden en over de N2 richting Herk de Stad. Nu richting Hasselt waar we het stuk tot Maastricht langs het Albert Kanaal rijden. Nu via Smeermaas over de Noorderbrug om via Rothem, Houthem, Valkenburg, Klimmen, Voerendaal weer via Heerlen naar Landgraaf te rijden waar de finish is bij SnowWorld waar u ook vanmorgen vertrokken bent.
Bewaakt parkeren is mogelijk bij de startlokatie van SnowWorld tegen een tarief van € 3,-. Penning te verkrijgen bij de start aan inschrijftafel. Mogelijk zal er gezorgd worden voor een bewaakte fietsenstallen voor het vertrek.
Het is nog maar maart, ook het winterweer kan behoorlijk invloed hebben deze dag, vooral in de Voerstreek en Zuid-Limburg. Denk dus aan voldoende warme en reflecterende kleding, en een goede verli


Toertocht

Wil je verder inzoomen?

Toertocht details 300 km

Starttijd
08:00 - 10:00 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
Witte Wereld 1
plan route
Hoogtemeters
1.500 hm
Daginschrijving mogelijk
Nee
Kosten deelname
€ 13,00 (Basic account),
€ 10,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend tot 12 maart 2021.
Organisatie
Randonneurs Nederland
Website
www.randonneurs.nl/brevet/brm-300-heerlen/
Kenmerken
Toiletten aanwezig
  • Prijs-kwaliteitverhouding

  • Route en omgeving

  • Verzorging onderweg

  • Voorzieningen startlocatie

  • Route-aanduiding

Wil je de reacties op deze toertocht zien?

Log in of registreer

Beoordeling toevoegen

Je beoordeling helpt andere sportieve fietsers op weg. Bedankt!

1000 tekens over
1000 tekens over

Beoordelingen met onjuiste informatie of beledigende teksten worden van Fietssport verwijderd.
De voorwaarden kun je hier lezen.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen