Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 4-4-2021.
  • Zondag 4 apr 2021
  • Eindhoven (Noord Brabant)

040-Ride 2021

  • Racefiets

Schrijf je hier in voor de vrije toertochten van onze 040-Ride!

De Tough Trail van 81 km wordt omsloten door Zuidelijk het Eindhovens Kanaal en noordelijk door het Wilhelminakanaal. De tocht gaat achtereenvolgens over de Collsche Heide, de Papenvoortse Heide, Geeneindse Heide en Molenheide en doet naast Nuenen en Gerwen gehuchten aan als Eeneind, Nederwettten, Stad van Gerwen en Rullen.

Deze Tough Trail, genaamd Eindhoven De Gekste is een uitdaging! 40% van de wegen gaat niet over gewoon asfalt! Kasseien, klinkers, gravel en zelfs twee flinke klimmen maken deze tocht tot een ware uitdaging. Deze tocht is alleen geschikt voor fietsen met banden van 25 mm of breder (Gravelbikes of ATB's).
De 80 en 120 km zijn vrije toertochten op de weg en maken een rondje om Eindhoven .

Toertocht details 80 km

Starttijd
08:30 - 10:00 uur.
Deelnemers verwacht
< 500
Startlocatie
Gasfabriek 3, Eindhoven
plan route
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 7,50 (BASIC account)
€ 6,50 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
Toerclub Woensel
Website
www.tcwoensel.nl
Kenmerken
Scan & Go

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Eric
Schitterende tocht in je eigen omgeving
Don
Mooie route rondom Eindhoven met echt verrasend mooie plekken. Het stuk door het industriegebied en de stad is minder boeiend voor een graveltocht.
John
Teveel asfalt voor een gravel route.
Wouter
Gezellige gravel rit rond Eindhoven. Mooie afwisseling in landschappen onderweg en zelfs nog verassende stukjes Eindhoven ontdekt. Zoals het gebied tussen Blixembosch en IKEA. Natuurlijk ook een paar stukjes industrie terrein, je fietst tenslotte om een stad. Anderzijds zijn dat plaatsen waar je anders nooit rijdt, dus in die zin toch wel weer leuk. Goed verzorgd voor de fietsers zoal een banaan bij de start en uitgebreide pauze bij de Velosoof. Ondanks de doordrenkte bossen na alle regen van de afgelopen maanden zijn de gekozen paden goed berijdbaar.