Zaterdag 13 nov
Nijverdal (Overijssel)

VolkerWessels -Teunis Holterberg ATB Tocht 2021

Eén van de mooiste manieren om de Holterberg en Sallandse Heuvelrug te verkennen is toch wel op de ATB! Het is voor de Fietstoerclub CC’75 wel een zware opgave om een ATB tocht uit te zetten in de Holterberg buiten de welbekende “zwarte” en “blauwe” MTB-route. De reden hiervoor is dat veel mensen de Holterberg te vinden en er komen steeds meer nieuwe evenementen bij.
Daarom is de Nijverdalse Fietstoerclub CC’75 blij dat het ons wederom gelukt om een aantrekkelijke ATB toertocht van 35 en 55 km te organiseren. Mooie singletracks, bos en hei, pittige beklimmingen en lange afdalingen, het zit er allemaal in. En waar vorig jaar na de herfststorm de route moest worden opgeschoond, ligt de route er nu perfect bij. Onze tocht voldoet aan het hoogste kwaliteitsniveau van wielersportbond NTFU. Met trots dragen wij het keurmerk ‘NTFU Extra Goed Geregeld’.
Zowel de korte als de lange route gaan eerst naar de zuidkant richting Holten, de 55 km maakt een extra lus richting Hellendoorn. De 35 km heeft onderweg 1x een verzorgingspost en de 55 km heeft 2x verzorging met technische ondersteuning.
Men kan starten tussen 9.00 en 10.00 bij camping Noetselerberg, Holterweg 116, Nijverdal. De kosten bedragen voor NFTU leden € 5,00, voor niet leden € 7,00 en kinderen tot 12 jaar zijn gratis. Tevens wordt er €1,00 per deelnemer afgedragen aan de Stichting Support For Nature. Hiermee dragen wij bij aan de instandhouding van het prachtige natuurgebied. Voor snelle doorstroming kun je gebruikmaken van voorinschrijving en/of Scan en Go. Natuurlijk geldt de verplichting: Gebruik je kop, helm op!
Op de camping Noetselerberg zijn kleed- en doucheruimtes aanwezig en tevens kan hier de ATB schoon gespoten door middel van een Karcher aangeboden door Teunis. Na de sportieve inspanning is er een mogelijkheid om een bordje snert, gehaktbal en/of een biertje te nuttigen met je fietsvrienden en grote verhalen te vertellen.

Voor meer inlichtingen bezoekt u onze website https://www.cc75.nl/fietstoerclub-cc75/ of kunt u bellen met Chantal Fokkert 06-14114250


Mountainbike
Online inschrijven

Wil je verder inzoomen?

Toertocht details 35 km

Starttijd
09:00 - 10:00 uur.
Deelnemers verwacht
Vrij rustig, geniet van de omgeving op je eigen tempo.
Startlocatie
Ardoer camping Noetselerberg
plan route
Hoogtemeters
300 hm
Daginschrijving mogelijk
Nee
Kosten deelname
€ 7,00 (Basic account),
€ 5,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend tot 12 november 2021.
Organisatie
FTC CC '75
Website
www.cc75.nl/fietstoerclub-cc75/tochten-ftc-cc75/volkerswessels-teunis-holterberg-atb-tocht/
Kenmerken
Scan & Go
Douche aanwezig
Fiets afspuiten
Toiletten aanwezig
  • Prijs-kwaliteitverhouding

  • Route en omgeving

  • Verzorging onderweg

  • Voorzieningen startlocatie

  • Route-aanduiding

Wil je de reacties op deze toertocht zien?

Log in of registreer

Beoordeling toevoegen

Je beoordeling helpt andere sportieve fietsers op weg. Bedankt!

1000 tekens over
1000 tekens over

Beoordelingen met onjuiste informatie of beledigende teksten worden van Fietssport verwijderd.
De voorwaarden kun je hier lezen.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen