Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 30-9-2023.
  • Zaterdag 30 sep 2023
  • Bocholt (Buitenland)

ROSE Backroad Gravel tour Herfst editie

  • Gravelbike

Op zaterdag 30 september kun je als liefhebber van knisperende gravelstroken aan de bak in Bocholt. De routemeesters van Fietsgroep ’t Muurtje uit Aalten hebben weer een gave tocht uitgezet in het Duits-Nederlandse grensgebied. Ga je mee gravelen?

Rose Backroad Gravel Tour: Gave graveltocht in de grensstreek

Gek van gravelbiken? Dan is de Rose Backroad Gravel Tour op jouw lijf geschreven. De tocht, uit de grind gestampt door Rose Bikes en Fietsgroep ’t Muurtje uit Aalten, vindt zaterdag 30 september plaats en laat je gegarandeerd naar adem en stof happen. De routemeesters schotelen je ook dit jaar weer de gaafste gravelstroken - 75% van de route bestaat uit gravel - in het Duits-Nederlandse grensgebied voor.

Mooie routes
De start van de 2e editie van de Backroad Gravel Tour vindt plaats bij de BikeTown van Rose Bikes in Bocholt (D). Daarna gaat het grotendeels onverhard via Aalten, Winterswijk naar Dingden. In het fraaie historische stadje Bredevoort kun je het stof uit je ogen wrijven en je droge keel smeren met eten en drinken.

Deelnemers aan de 80 en 110 km routes maken na de pauze een extra lusje door natuurgebieden de Bekendelle en het Woodse Veen bij Winterswijk. Prachtig. De 50 km slingert via achterafweggetjes terug naar Bocholt. Hier word je getrakteerd op een drankje. Proost!

De tocht is digitaal uitgepijld. Je hebt dus een GPX-apparaat nodig (Sigma, Wahoo, Garmin) om je de weg te wijzen. Doordat je de keuze hebt uit 3 afstanden is de fietstocht voor iedereen goed te doen, van beginnende gravelbikers tot gasgevende kilometervreters. Het inschrijfgeld bedraagt 8 euro, voor NTFU/Fietssport PLUS-leden 6 euro.

Toertocht details 50 km

Starttijd
09:00 - 11:00 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
Wertherstrasse 44
plan route
Hoogtemeters
1.030 hm
Kosten deelname
€ 8,00 (BASIC account)
€ 6,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 8,00 (BASIC account)
€ 6,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
Fietsgroep 't Muurtje
Website
www.fietsgroepmuurtje.nl
Kenmerken
Scan & Go
Daginschrijving mogelijk
De route is op de volgende manieren te volgen
GPS

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Geen koffie bij de start. Nummer was ook lotnummer geen idee hoe dat afgelopen is
Mooie route. Geweldig georganiseerd. Perfecte verzorging.
Mooie tocht in rustieke omgeving
Sommige delen leuker met een mtb, de verzorging was karig, je rijd 110, je moest zelf je isodrankje mengen voor in je bidon. Maar de prijs was er misschien ook naar.