Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 3-12-2023.
  • Zondag 3 dec 2023
  • Zelhem (Gelderland)

Scheffer Keukens Graveltocht 2023

  • Gravelbike

Naast de bekende MTB tochten dit jaar ook twee afzonderlijke graveltochten rondom Zelhem, door bosrijke gebieden met afwisselende natuur en vele uitdagingen. De Scheffer Keukens Graveltocht Zelhem. Je rijdt van start tot finish met een dikke grijns op je gezicht rond. De routebouwers hebben een mooie tocht over fraaie achteraf weggetjes, verlaten zandpaden en stille stroken uitgestippeld. Je hebt de keuze uit twee afstanden: 42 km en 70 km. Dat lijkt niet zo lang, maar zeker 75 % van de route is onverhard en daardoor uitdagend. De korte afstand wordt volledig bepijld, waardoor deze ook te fietsen is voor mensen zonder GPS apparaat. De lange afstand, die volledig is vernieuwd en stukken kent die door Toerclub Zelhem nog niet eerder in hun routes zijn opgenomen, zal via een GPX bestand beschikbaar worden gesteld. De koeienstal ontbreekt dit jaar, maar de route is er zeker niet minder mooi door! I.v.m. de drassigheid zijn de routes op het laatste moment nog aangepast. De vele neerslag, een recent gehouden enduro en boswerkzaamheden maakten sommige wegen wel erg zwaar (lees nagenoeg onbegaanbaar). Deze stukken zijn er uit gehaald en vervangen door beter berijdbare wegen.

Toertocht details 40 km

Starttijd
09:00 - 10:00 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
Halseweg 31
plan route
Hoogtemeters
165 hm
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 5,00 (BASIC account)
€ 4,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
TC Zelhem
Website
www.toerclubzelhem.nl
Kenmerken
Scan & Go
De route is op de volgende manieren te volgen
GPS
Pijlen

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Prima route als je eens niet over baggerwegen wiklt rijden!
Ik vond dit een goed georganiseerde tocht in een mooie omgeving. Hoewel ik met enige regelmaat in de Achterhoek fiets, zowel op de weg, op de MTB als met de gravelbike, zaten en grote stukken in de deze route waar ik niet eerder was geweest. Goede verzorging onderweg.
Mooie tocht over voornamelijk droge wegen (ondanks de langdurige regenval de afgelopen tijd). Mooi en gevarieerd landschap.
Een super mooie en goed georganiseerde tocht