Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 13-5-2023.
  • Zaterdag 13 mei 2023
  • Krimpen aan den IJssel (Zuid Holland)

Oude-Maastocht 2023

  • Racefiets

Deze tocht met afstanden van 45, 75 en 125 km heeft na 6 km de van Brienenoordbrug in alle tochten en dat is speciaal voor de klimmers onder ons. Daarna het mooie Havenspoorpad waar het ideaal fietsen is. De langere tochten voeren door, onverwacht voor een industriegebied, mooie parken naar de Spijkenissebrug. De 125 km komt na een rondje op het eiland Voorne langs mooie plaatsen zoals Brielle en Rockanje terug bij de Oude Maas. Vandaar voert de tocht kilometers langs de oevers van deze mooie rivier tot aan Heerjansdam en via Kinderdijk naar Krimpen terug. Wijzigingen voorbehouden.

Toertocht details 45 km

Starttijd
09:30 - 10:30 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
Elckerlyc 1
plan route
Hoogtemeters
100 hm
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 5,00 (BASIC account)
€ 4,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
Tourclub De Waardrenner
Website
tcdewaardrenner.nl/oude-maastocht
Kenmerken
Scan & Go

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Er waren 2 pontjes waarbij je bij 1 pont contant moet betalen. Dat wist ik niet, en toevallig had ik contant geld bij me. Ik had dit graag vooraf geweten.
Het was verwarrend in soms op de weg te fietsen of soms op het fietspad. Het was niet consequent. Op sommige plekken week de gpx van de pijlen af.
Deze tocht was leuk om een keer te doen, maar ik zou hem niet nog een keer rijden de omgeving is te druk en veel draaien en keren.
De route op zich was best wel mooi door veelal groene omgeving. Ik vond alleen dat er teveel dorpskernen door gefietst moesten worden en dan ook nog smalle straatjes. Is leuk voor de toerfietser, voor degene op een racefiets is het handen strak op de remmen. Dat het bij Kinderdijk druk zou wezen, wisten we op voorhand, maar een toertocht op zaterdag door een smal straatje sturen met veel winkelend publiek is opletten geblazen. Hoe het wel kan was door Rhoon heen, aparte brede fietspaden aan de buitenkant van de stad.