• Zaterdag 29 apr
  • Groningen (Groningen)

BRM 600 Groningen: Oost en West

  • Racefiets

Dit rondje Limburg brengt ons naar het zuiden via de oostelijke helft van Nederland om langs de westelijke rand van Duitsland terug te gaan naar het noorden. Kortom: oost en west.

Na een kort stukje door de Stad Groningen duikt de route als snel Drenthe in waar we door bossen en over heidevelden naar de vestingstad Steenwijk gaan. Daarna volgen we grotendeels de rivieren zuidwaarts met een stukjes Veluwe en Rijk van Nijmegen ter afwisseling. Het keerpunt is in Venlo.

Hierna volgt een nachtelijke route door de Niederrhein-regio en het Münsterland. De controles zijn bij 24-uurs tankstations in Kaldenkirchen, Isselburg en Rheine zodat de ravitaillering geen problemen oplevert. De Münsterland Radbahn is in zijn geheel in de route opgekomen: 40km spoor omgebouwd tot fietspad.

Bij Twist kruist de route weer de grens en we belanden in het Bargerveen: het laatste stukje van het (Nederlandse deel van het) Boertangermoeras, ooit het grootste hoogveenmoeras in Noordwest Europa. De laatste 70km naar de finish fietsen lekker door met als afsluiter de F28 “fietssnelweg” tussen Assen en Groningen.

Let op dat een groot deel van dit brevet ‘s nachts wordt verreden en vroeg in het voorjaar zijn de nachten nog lang en kan het gemeen koud zijn vlak voor zonsopgang. Goede verlichting en warme kleding zijn noodzakelijk.

Toertocht details 600 km

Starttijd
08:00 - 08:00 uur.
Deelnemers verwacht
< 500
Startlocatie
Oude Boteringestraat 66
plan route
Daginschrijving mogelijk
Nee
Kosten deelname
€ 17,00 (BASIC account,
€ 14,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend tot 27 april 2023.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 17,00 (BASIC account),
€ 14,00 (PLUS account & NTFU-lid
De online inschrijving is geopend tot 27 april 2023.
Organisatie
Randonneurs Nederland
Website
www.randonneurs.nl/brevet/brm-600-groningen-oost-en-west
Kenmerken
Toiletten aanwezig
Prijs-kwaliteitverhouding
Route en omgeving
Verzorging onderweg
Voorzieningen startlocatie
Route-aanduiding

Wil je de reacties op deze toertocht zien?

Log in of registreer