• Zaterdag 25 mrt
  • Landgraaf (Limburg)

BRM 300 Heerlen – Maas en Mijnroute 2023

  • Racefiets

Op zaterdag 25 maart zal het eerste 300 km brevet in het zuiden van Nederland verreden worden. Vanaf het vertrek bij SnowWorld in Landgraaf zal de route verder gaan door het Zuid-Limburgse landschap om via Gulpen aan de eerste beklimmen te beginnen, de Koning van Spanje. Via het plateau van Landsrade bereiken we de Voerstreek. Na de afdaling naar Aubel zullen we binnendoor rijden, met enkele pittige klimmetjes om zo in Battice uit te komen voor de eerste controle stempel of foto van plaatsnaambord te halen bij een heerlijke Boulangerie op 44 km. We rijden nu 300 mtr terug en slaan dan links af om vervolgens via de Ravel 5-L38 via Micheroux en Fleron deze weer te verlaten en dan via een geheel vernieuwd stuk van 67 km dan via de oevers van de Vesdre en de Maas om dan via het laatste bekende stukje van het alom bekende Namen (Namur) te bereiken.

Ook hier weer even over de brug bij de Brasserie Le 500 een stempel halen. Mag natuurlijk ook ergens anders in Namen en eventueel foto van plaatsnaam bord. Na de afdaling van de Citadel gaan we via Ravel 2 richting het Noorden om deze dan in Halen te verlaten en rechts af gaan richting Herk de Stad waar we de derde controlestempel moeten halen. Er zijn hier op de route diverse mogelijkheden of anders foto van plaatsnaambord.
Dit is een vrije controle. Let wel deze stempel of foto is mede bepalend voor Homologatie van de tocht.

We rijden nu een geheel nieuw gedeelte van 79 km tot in Landgraaf tov voorgaande jaren, om via Herk de Stad, Stevoort en Bilzen Maastricht binnen rijden. Nu de brug over de Maas en dan via Meerssen, Valkenburg, Klimmen, Heerlen om Landgraaf te bereiken en nu nog, om via een vervelend lastig stukje, bij SnowWorld te finishen.

Bewaakt parkeren is mogelijk op de parkeerplaats van startlokatie SnowWorld tegen een tarief van € 5,- (gehele dag). Penning te verkrijgen bij de start aan inschrijftafel. Het is nog maar april dus ook het winterweer kan behoorlijk invloed hebben deze dag, vooral in de Voerstreek en Zuid-Limburg. Denk dus aan voldoende warme en reflecterende kleding, en een goede verlichting!

Toertocht details 300 km

Starttijd
08:00 - 08:00 uur.
Deelnemers verwacht
< 500
Startlocatie
Witte Wereld 1
plan route
Hoogtemeters
1.500 hm
Kosten deelname
€ 13,00 (BASIC account)
€ 10,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 13,00 (BASIC account)
€ 10,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
Randonneurs Nederland
Website
www.randonneurs.nl/brevet/brm-300-heerlen-maas-en-mijn
Kenmerken
Prijs-kwaliteitverhouding
Route en omgeving
Verzorging onderweg
Voorzieningen startlocatie
Route-aanduiding

Wil je de reacties op deze toertocht zien?

Log in of registreer