Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 29-5-2023.
  • Maandag 29 mei 2023
  • Mont Ventoux (Buitenland)

Klimmen tegen MS

  • Racefiets

Op maandag 29 mei 2023 (2de Pinksterdag) zal de 11de editie plaatsvinden op de flanken van de Mont Ventoux. De perfecte manier om geheel verzorgd de Mont Ventoux te beklimmen en een bijdrage te leveren aan een goed doel!

WAT IS KLIMMEN TEGEN MS

Wat meer dan 10 jaar geleden begon als een kleinschalig initiatief, waarbij een aantal vrienden een sportieve uitdaging wilde koppelen aan een goed doel, is uitgegroeid tot het grootste Nederlandse wieler- en loopevenement op de flanken van de legendarische Kale Berg, de Mont Ventoux.

Deelnemen aan Klimmen tegen MS staat garant voor een onvergetelijk evenement. Wij willen dat alle deelnemers hun eigen maximale prestatie kunnen leveren op 29 mei (2e Pinksterdag) en daarom zorgen wij dat alles, van verzorging en onderhoud van materiaal tot begeleiding en voeding, tijdens het evenement optimaal georganiseerd is. Deelnemen aan Klimmen tegen MS is een ervaring die je altijd bij blijft, niet voor niets doen veel deelnemers meerdere jaren achter elkaar mee. Wij willen er geen massaal en onpersoonlijk evenement van maken. Samen en persoonlijk staat bij ons voorop. Het zijn de deelnemers samen, die Klimmen tegen MS tot zo’n bijzonder evenement maken.

WAAR DOEN WE HET ALLEMAAL VOOR?

Ruim 25.000 Nederlanders ondervinden dagelijks de gevolgen van MS, een chronische zenuwziekte met een onzeker en grillig verloop. MS heeft de twijfelachtige eer om de grootste kans te geven om (op jonge leeftijd) in een rolstoel te belanden. In de meeste gevallen wordt de diagnose MS gesteld bij mensen tussen de 20 en 40 jaar oud. Te lang heeft deze ziekte onvoldoende aandacht gekregen, een oplossing voor deze ziekte is er daarom nog niet. Veel geld, voor o.a. onderzoek, is nodig om ons einddoel te bereiken; een

MS-vrije wereld. Om dit einddoel te bereiken is er geen ander alternatief dan in beweging te komen. Op 29 mei 2023 zal de Mont Ventoux bewegen en zullen wij met elkaar een bijdrage leveren aan deze strijd.

Toertocht details 21 km

Starttijd
07:00 - 10:00 uur.
Deelnemers verwacht
Vrij rustig, geniet van de omgeving op je eigen tempo.
Startlocatie
693 Rte du Grozeau, 84340 Malaucène, Frankrijk
plan route
Hoogtemeters
1.600 hm
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 0,00 (BASIC account)
€ 0,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
Stichting Klimmen tegen MS
Website
klimmentegenms.moves.ms
Kenmerken

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Er zijn geen reviews voor deze toertocht.