• Zondag 18 sep
  • Hoogland (Utrecht)

Cycling Challenge Hoogland 2022 - Graveleditie

  • Gravelbike

Het is een van de mooiste toertochten van Midden-Nederland en wij organiseren ’m! Hij staat bekend om de prachtige routes en de uitstekende verzorgingsposten onderweg. Cycling Challenge Hoogland wordt verreden op de laatste zondag van het Dorpsfeest in Hoogland, het grootste en gezelligste evenement uit de regio.

Gravelen
Voor de gravel liefhebbers hebben we dit jaar prachtige gevarieerde routes toegevoegd aan het evenement.
Met routes van 100 en 130 kilometer die voeren door het Gelderse landschap. Over mooie landweggetjes tussen Putten en Voorthuizen passeer je mooie bospaden, zand- en grindwegen.
Afgewisseld met verharde wegen, voert de weg langs Stroe en brengt de route je via mooie bospaden naar Harskamp. Vervolgens via zandpaden langs Otterlo naar de verzorgingspost in Roekel. Daar kan nieuwe energie worden opgedaan en kunnen bidons worden gevuld. Vanaf daar wordt de route vervolgt langs de uitdagende zandpaden van Meulunteren.
De route brengt je over de Grebbelinie richting de Treek terug naar Amersfoort en Hoogland. Beide routes volgen grotendeels dezelfde route, waarbij de 130 kilometer tocht op enkele plaatsen een extra lus toevoegt aan de basis 100 kilometer route.
Deze graveltochten bestaan voor circa 40 tot 50% uit onverharde paden en voor de rest uit verharde paden (asfalt en klinkers).
Enkele stukken op de route zijn alleen toegankelijk op zondag 18 september 2022. Hier hebben we eenmalig toestemming voor gekregen.

Samenvatting
100 km - 260 hm - 48% onverhard - alleen GPX
130 km - 310 hm - 51% onverhard - alleen GPX
De starttijden voor beide routes is vanaf 8:00 uur. Na afloop is iedere deelnemer welkom op het Dorpsfeest terrein voor een welverdiende portie poffertjes, drankje en gezellige nababbel.

Dorpsfeest Hoogland
De combinatie van een pittige fietstocht, de mooie omgeving en de gezelligheid na afloop op het festivalterrein maken de Cycling Challenge Hoogland een uitdaging die je echt meegemaakt wilt hebben!
Op het festivalterrein wachten diverse activiteiten, shows, live muziek, poffertjes, food trucks en gelegenheden om een drankje te doen.

Toertocht details 100 km

Starttijd
08:00 - 10:00 uur.
Deelnemers verwacht
< 500
Startlocatie
Engweg 115
plan route
Hoogtemeters
260 hm
Daginschrijving mogelijk
Ja
Kosten deelname
€ 8,00 (BASIC account,
€ 6,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 8,00 (BASIC account),
€ 6,00 (PLUS account & NTFU-lid
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
Snel Verzet Hoogland
Website
www.snelverzet.nl
Kenmerken
Scan & Go
Douche aanwezig
Fietsenstalling
Toiletten aanwezig
Daginschrijving mogelijk
Prijs-kwaliteitverhouding
Route en omgeving
Verzorging onderweg
Voorzieningen startlocatie
Route-aanduiding

Wil je de reacties op deze toertocht zien?

Log in of registreer