• Zondag 18 sep
  • Hoogland (Utrecht)

Cycling Challenge Hoogland 2022

  • Racefiets

Het is een van de mooiste toertochten van Midden-Nederland en wij organiseren ’m! Hij staat bekend om de prachtige routes en de uitstekende verzorgingsposten onderweg. Cycling Challenge Hoogland wordt verreden op de laatste zondag van het Dorpsfeest in Hoogland, het grootste en gezelligste evenement uit de regio.

Racefietsen
De 80 kilometer route leidt via het prachtig Gelderse landschap via het dorpje Appel naar Voorthuizen. Richting het Veluwse Kootwijkerbroek en Otterlo. Vervolgens door Driesprong, de Gelderse vallei naar Achterveld weer terug. Deze route heeft onderweg één verzorgingspost om te eten en te drinken.
De 115 kilometer route start en eindigt hetzelfde, maar kent na Kootwijkerbroek een extra lus over de prachtig glooiende wegen van de Veluwe met enkele fraaie klimmetjes. Deze route kent een extra verzorgingspost om op krachten te komen.
De 160 kilometer route is voor de getrainde fietser en weer een uitbreiding op de vorige route, met extra hoogtemeters. Deze route voert je naar de Posbank bij Arnhem. Deze route, met maar liefst 700 hoogtemeters, heeft zelfs een derde verzorgingspost.
Wie aan deze 160 kilometer nog niet genoeg aan heeft, kan zichzelf op de proef stellen op de 200 kilometer route, waar in Arnhem nog een paar extra prachtige klimmen worden toegevoegd aan de route. Bij aankomst in
Hoogland heb je bij deze tocht bijna 1100 hoogtemeters op de teller!
Deelname aan de Cycling Challenge Hoogland kost tussen de 5 en 10 euro, inclusief bevoorrading onderweg en een portie poffertjes bij terugkomst op het Dorpsfeestterrein.

Samenvatting
80 km - 170 hm - uitgepijld
115 km - 360 hm - uitgepijld
160 km - 660 hm - alleen GPX
200 km - 1020 hm - alleen GPX
De starttijden voor alle routes is vanaf 8:00 uur. Na afloop is iedere deelnemer welkom op het Dorpsfeest terrein voor een welverdiende portie poffertjes, drankje en gezellige nababbel.

Dorpsfeest Hoogland
De combinatie van een pittige fietstocht, de mooie omgeving en de gezelligheid na afloop op het festivalterrein maken de Cycling Challenge Hoogland een uitdaging die je echt meegemaakt wilt hebben!
Op het festivalterrein wachten diverse activiteiten, shows, live muziek, poffertjes, food trucks en gelegenheden om een drankje te doen.

Toertocht details 80 km

Starttijd
08:00 - 11:00 uur.
Deelnemers verwacht
500 - 1.500
Startlocatie
Engweg 115
plan route
Hoogtemeters
170 hm
Daginschrijving mogelijk
Ja
Kosten deelname
€ 7,00 (BASIC account,
€ 5,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 7,00 (BASIC account),
€ 5,00 (PLUS account & NTFU-lid
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
Snel Verzet Hoogland
Website
www.snelverzet.nl
Kenmerken
Scan & Go
Douche aanwezig
Fietsenstalling
Toiletten aanwezig
Daginschrijving mogelijk
Prijs-kwaliteitverhouding
Route en omgeving
Verzorging onderweg
Voorzieningen startlocatie
Route-aanduiding

Wil je de reacties op deze toertocht zien?

Log in of registreer