Deze tocht is geannuleerd op 6 oktober 2022.
  • Zondag 26 feb
  • Schaijk (Noord Brabant)

Fibberwaarie gravelride 2023

  • Gravelbike

TWC Ons Verzet organiseert op deze vierde zondag van februari een gravelride, bedoelt voor sporters die in het bezit zijn van een gravelbike, een cyclocrosser of een racefiets met profielbanden.

Je fietst achtereenvolgens door Herperduin, Geffense Plas en Hooge Heide. Vervolgens rij je langs rivier de Aa naar de Heische Wal om vervolgens via Achter d'n Berg en De Maashorst terug naar Schaijk te fietsen. De route biedt veel variatie. Van zandverstuivingen tot heidevelden en diepe donkere bossen. Maar ook brede lanen omzoomd door oude bomen met weidse uitzichten. Onderweg maak je kennis met een paar bewoners van deze streken: de Tauros, de Schotse Hooglander en de Exmoor pony en misschien zie je de Wisent. De routes zijn ongeveer 80% onverhard en bestaan voornamelijk uit brede paden met af en toe korte stukjes smalle bospaadjes. Door de goede ondergrond zijn de paden overal goed te rijden. De route leid je langs het prachtige Kasteel Heeswijk, maar er zijn talloze mooie plekken in dit gebied waar je je boterhammetje kunt eten en kunt genieten van de stilte en het uitzicht. Bij een graveltocht gaat het niet alleen om de prestatie. Ongedwongen, lekker genieten van het fietsen, je vrienden en de omgeving. Wij hebben er nu al zin in!

TWC Ons Verzet biedt deze Fibberwaarie Gravelride van 80 kilometer enkel aan op GPX. Inschrijven is mogelijk online en is geopend vanaf 10 februari. Het GPX bestand wordt 2 dagen van te voren beschikbaar gemaakt ter download.
Tot ziens in Schaijk.

Toertocht details 80 km

Starttijd
08:00 - 09:00 uur.
Deelnemers verwacht
< 500
Startlocatie
Pastoor van Winkelstraat 2
plan route
Daginschrijving mogelijk
Nee
Kosten deelname
€ 8,00 (BASIC account,
€ 6,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 8,00 (BASIC account),
€ 6,00 (PLUS account & NTFU-lid
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
TWC Ons Verzet
Website
www.onsverzet.nl
Kenmerken
Fiets afspuiten
Toiletten aanwezig
Prijs-kwaliteitverhouding
Route en omgeving
Verzorging onderweg
Voorzieningen startlocatie
Route-aanduiding

Wil je de reacties op deze toertocht zien?

Log in of registreer