Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 15-1-2023.
  • Zondag 15 jan 2023
  • Rhenoy (Gelderland)

Veldtoertocht 'De hel van Rhenoy' 2023

  • Mountainbike

Al sinds 1994 organiseert het bestuur van Stichting Wielerronde Rhenoy jaarlijks op de 3e zondag in januari de befaamde veldtoertocht ‘Hel van Rhenoy’.
Getrainde jongens en meisjes, mannen en vrouwen kunnen meedoen. Voor een ieder is er een uitdaging en een passende afstand (27, 35 of 45 km). Dit jaar kunnen jongeren tussen 7 en 12 meedoen met een “familie-rondje” van 5 kilometer. Er is aan deze tocht geen wedstrijdelement gebonden, de route is volledig voorzien van pijlen en ieder rijdt voor zichzelf op een eigen tempo.
Voor de kosten hoef je het niet te laten. De inschrijving bedraagt slechts € 8,- en beschik je over een licentie dan is dit € 6,-. Hiervoor krijgt je een routekaart, koffie/thee en een consumptie onderweg. Na afloop kan men douchen en de fietsen worden afgespoten.
Inschrijven kan van 09:00-10:00 uur in dorpshuis de Betuwepoort, Kornelis van Wijnenstraat 1 te Rhenoy. Dit is ook het start- en eindpunt.

Toertocht details 5 km

Starttijd
10:00 - 12:00 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
Dorpshuis 'De Betuwepoort'
plan route
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 0,00 (BASIC account)
€ 0,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
Stichting Wielerronde Rhenoy
Website
www.rhenoy.info
Kenmerken
Scan & Go

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Het was een mooie route, zeker deze editie met bevroren ondergrond en op plaatsen sneeuw van een paar dagen eerder. En wanneer we zoals vorig jaar door 15 cm water uit de overgestroomde Linge moeten rijden is óók erg gaaf. Dus doe ik ieder jaar weer mee :-)
Onderweg en na afloop was de verzorging uitstekend. De snert was erg lekker!
Het zou mooi zijn om deze tocht ook een keer te kunnen fietsen in de bloesemtijd.
Deze editie was er weer een om te onthouden. De Linge was wat groter geworden en daarom is de route iets verlegd. De omstandigheden waren wederom zwaar. De klei van de boomgaarden hoopten zich behoorlijk op. Het weer was die dag in het begin prima,later stond er behoorlijk wat wind en ook een hagelbui hebben we gehad. Ik vond wel dat er deze keer minder rijders waren dan andere jaren,maar dat mocht. De pret niet drukken.
Doet z'n naam eer aan, veel km blubber, gem snelheid 12 km per uur. Goed verzorgd.